Vydřené tři body pro Sulko, poslední Kojetín vzdoroval až do konce

17.10.2016

Zábřeh – Fotbalové Sulko se protrápilo k těsnému vítězství nad Kojetínem. Poslední celek tabulky krajského přeboru srazili fotbalisté Zábřehu až parádně sehranou standardní situací v předposlední minutě nedělního utkání.

„Soupeř je poslední, my jsme naopak na špici. Přesto mi bylo jasné, že nás nečeká nic jednoduchého, takové zápasy bývají nejtěžší, každý čeká snadnou výhru, ale mnohdy to je nakonec úplně jinak, což se tentokrát potvrdilo,“ konstatoval po vydřených třech bodech zábřežský kouč Jaroslav Appl.

Ze začátku utkání však šlo pro domácí fotbalisty vše jako na drátkách, vytvořili si převahu a již v 5. minutě se ujali vedení, když Jakeš nekompromisně obešel i brankáře Kojetína a poslal míč do sítě.

Jenže, kdo z domácích fandů čekal snadný průběh a další góly v síti soupeře, ten se mýlil. Později sice měli slibné možností k navýšení náskoku Žanda s Puchrem, ale neuspěli a začalo zábřežské trápení.

To navíc podtrhlo vyrovnání Kojetína. Těsně před poločasem si Zábřeh špatně obsadil hráče soupeře, následovala přihrávka za obranu a David Javořík z brejku tváří v tvář Tomanovi nezaváhal – 1:1.

Ve druhé části pokračovalo marné zábřežské dobývání kojetínské brány a hosté celý druhý poločas obětavě hájili cennou remízu.

Ke konci utkání přesto Kojetínu možná trochu ubývaly síly a v samotném závěru hned dvakrát přerušil vyložené šance soupeře jen za cenu faulu a po dvou červených kartách tak hosté dohrávali poslední minuty pouze v devíti.
Druhé vyloučení pak Zábřeh potrestal rozhodující ranou ze standardky. Přes zeď zatočil míč parádně do sítě kapitán Lukáš Okleštěk a znovu tak jen potvrdil, že tyto situace prostě zvládá na výbornou.

„Nakonec to byla hodně utrápená výhra, ale počítají se tři body,“ dodal ve zkratce Jaroslav Appl, trenér zábřežských fotbalistů, kterým tak stále patří v tabulce krajského přeboru druhá příčka.


SK SULKO Zábřeh – FK Slavoj Kojetín-Koválovice
2:1 (1:1)
Branky: 5. Jakeš, 89. Okleštěk – 39. Javořík. Rozhodčí: Slota – Sedláček, Sládek. ŽK: Lepka, Král, Okleštěk, Lukas – Baran, Dočkal, Panák, Klimeš. ČK: 83. Panák, 88. Ernst (oba Kojetín). Diváci: 220.
Zábřeh: Toman – Marada, Lepka, Němec – Žanda, Král, Okleštěk, Lukas – Hýbl (67. Volek), Puchr, Jakeš. Trenér: Jaroslav Appl.
Kojetín: Gajdoš – Ernst, Jura, Řezáč, Bělaška (71. Krčmář), Baran (85. Večerka), Kantor, Javořík, Dočkal, Panák, Rybovič (80. Klimeš). Trenér: Marek Ševeček.

Copyright © 2021, SK SULKO Zábřeh