SK SULKO Zábřeh – SK Uničov 0:3 (0:2) / starší dorost

23.10.2016

Základní sestava: Schubert Roman – Kret Petr, Schwab Vojtěch (K), Ratiborský Petr, Kryl Jan, Sitta Michal (77. Faulhammer Jakub), Švéda Adam, Appl Kryštof, Jarmar Adam (55. Jílek Jakub), Janák Jan, Seidl Daniel (74. Navara František)

Branky domácí:

Branky hosté: Štýbnar Milan (30.min), Šana Jiří (38.min) a Němec Pavel (89.min)

V posledních zápasech se výsledkově, ale hlavě herně trápíme. I když se v duelu s Uničovem naše nasazení zlepšilo a herní projev vypadal už také mnohem lépe než v předešlých utkáních, nedokázali jsme ho proti výborně hrajícímu Uničovu dovést do úspěšného cíle. V úvodních minutách jsme dokonce měli i mírnou herní převahu. Utkání ale rozhodla třetí desetiminutovka v prvním poločase, ve které jakoby nám začala docházet šťáva. Mnoho jsme chybovali v rozehrávce, neudrželi míč v útoku a prohrávali souboje ve středu hřiště. První gól jsme obdrželi po ztrátě míče ve středu hřiště a rychlém protiútoku, který jsme nedokázali zastavit. Druhý gól o pár minut později, po pohotově a překvapivě rozehráté standardní situaci a následném centru do šestnáctky, na který jsme nezareagovali a neobsadili hráče.

Druhý poločas jsme se pokusili s nepříznivým výsledkem něco udělat, zvýšili jsme obrátky, přidali na aktivitě a soupeře zatlačili. Vyloženou příležitost ke skórování jsme si ale nevytvořili. Nejslibnější příležitost přišla v 70. minutě, kdy se k trestnému kopu asi ze 20metrů postavil Kryštof Appl a jeho nádhernou střelu zastavila spojnice břevna a tyče. Bohužel i přes náš drtivý tlak v závěru utkání se nám nepodařilo výsledek ani korigovat. Naopak jsme navíc inkasovali z penalty, která byla nařízena po nešťastné ruce v šestnáctce, kdy Petr Ratiborský stíhal hráče skluzem a při tom zahrál rukou.

Nicméně diváci, kteří přišli na sobotní utkání, mohli shlédnout bojovné utkání, ve kterém nechybělo nasazení. Kvalita hry byla ale ovlivněna velikostí hřiště umělé plochy, které neznesnadňuje kombinační hru.

Copyright © 2021, SK SULKO Zábřeh