Lutín penaltou v nastavení zvrátil zápas proti Zábřehu

13.3.2017

Velmi dramatické rozuzlení přineslo utkání prvního jarního kola krajského přeboru mezi Lutínem a Zábřehem.

Domácí ještě v nastaveném čase prohrávali 1:2, ale v 94. minutě je zachránil pokutový kop, který proměnil Tomáš Los. V následném penaltovém rozstřelu pak triumfoval Lutín 4:2.

Zábřeh už už sahal po třech bodech, ale v samotném závěru utkání jeho hráči propadli na útočné polovině a po brejku domácích došlo ve vápně k nedovolenému zákroku na Skopalíka.

„Nedisciplinovanost,“ zlobil se trenér hostů Jaroslav Appl. „Šli jsme do riskantního přečíslení a pustili soupeře do šance. Absolutní nedodržení taktiky. Penalta byla jasná,“ uznal trenér Zábřehu.

V klíčovém okamžiku na sebe vzal zodpovědnost útočník Tomáš Los, který penaltu nekompromisně proměnil.

Bylo to už podruhé v zápase, kdy domácí stáhli náskok Zábřehu, který ovládl první půli a z několika šancí vytěžil vedoucí gól zásluhou Puchra.

V 69. minutě se ale Lutínu podařilo vyrovnat, když se po rohu trefil Vymazal.

Domácí poté měli převahu, ale Zábřeh po další trefě Puchra opět sahal po výhře. Penaltové vyrovnání v posledních vteřinách ale přišlo podle domácího kouče Keluce zaslouženě.

„Od první minuty to bylo vrovnané utkání. Ve druhé půli jsme už dominovali a Zábřeh fyzicky odešel. V závěrečných dvaceti minutách to byl z naší strany velký tlak. Myslím, že ty dva body jsou zasloužené,“ nepochyboval Lubomír Keluc.

Jeho tým v prvním jarním kole body vzhledem k náročnému losu nutně potřeboval.

„Teď jedeme třikrát ven a v příštím kole navíc na hřiště aspiranta na postup Šternberka. Je teď potřeba nasbírat co nejvíc bodů, abychom se zachránili, protože sestupovat budou minimálně tři týmy,“ připomněl plánované snížení týmu v soutěži Keluc.

I přes smolnou koncovku zápasu panovala spokojenost i na druhé straně. Zábřežský trenér měl před zápasem problémy se sestavou a výkon jeho svěřenců ho mile potěšil.

„Kdyby mi před zápasem někdo řekl, že s tak zkušeným soupeřem budeme mít bod, bral bych to všemi deseti. Přivezl jsem do Lutína lazaret. Nastoupili dva dorostenci a dva další hráči, kteří na podzim moc nenastupovali. Ale ten kádr ukazuje, že má budoucnost,“ těšilo hostujícího kouče.

TJ Sigma Lutín – SK Sulko Zábřeh 3:2 (0:1) Pen.:4:2

Branky: 69. Vymazal, 90+4. Los z pen. – 35. a 80. Puchr. Rozhodčí: Bartuněk – Vrba, Habermann. ŽK: Skopalík, Pavelka, Rec, Volf – Valenta, Lukas, Bittner. Diváků: 102.
Lutín: Nejezchleb – Skoumal (66. Pavlík), Skopalík, Pavelka, Körner – Rec, Wanke, Vymazal, Chrást – Los, Volf (58. Hamy). Trenér: Lubomír Keluc.
Zábřeh: Toman – Lepka, Valenta, Schwab (81. Bittner ) – Žanda, Němec, Lukas, Sitta (89. Laštůvka) – Puchr, Jakeš (90. Volek), Švéda. Trenér: Jaroslav Appl.

Copyright © 2021, SK SULKO Zábřeh