V prvním domácím zápase jarního kola fotbalové Sulko uspělo s Kralicemi

21.3.2017

Fotbalisté zábřežského Sulka dokázalo opět zabodovat. Minule brali bod, když padli až na penalty v Lutíně, tentokrát mají všechny tři po výhře s Kralicemi.

„Ale zase jsme tohle utkání museli našim divákům udělat zajímavé až do konce, když jsme se do poslední chvíle báli o výsledek, ale tento zápas jsme naštěstí dotáhli do vítězného konce a závěr si pohlídali,“ svěřil se hned po zápase domácí trenér Jaroslav Appl.

Domácí se hned od úvodu snažili o aktivitu a již ve 2. minutě se po akci Jakeše ocitl na jedenáctce Sitta, na kterého zívala zcela prázdná brána, jeho pokusu ale chyběla větší razance a kralická obrana odvrátila tuto šanci na roh.

Později se hra odehrávala hlavně mezi šestnáctkami, po půlhodině se pak poprvé měnilo skóre.

Zábřežský kapitán Okleštěk zahrával rohový kop, na který si naskočil Lepka a hlavičkou na zadní tyč zajistil domácím vedení.

Hosté pak hrozili ze standardních situací, kde mohli díky své výškové převaze i zkušenostmi zvrátit skóre, ale výrazné šance neměli.

V 52. minutě se potom domácím povedl rychlý brejk do rozhozené obrany soupeře, Puchr nahrál Sittovi, jenž se dostal za obránce a z lajny poslal centr na hranici jedenáctky, kde z voleje poslal míč o břevno do sítě Sládek – 2:0.

„V tuto chvíli to vypadalo velice dobře, jenže v euforii po tomto gólu jsme rychle inkasovali. Nepohlídali jsme si autové vhazování soupeře, ten vykombinoval pěknou akci a po přesném centru a dobře načasovaném náběhu hlavičkou snížil,“ konstatoval domácí trenér Jaroslava Appla.

Poté jsme se na hřišti spíše hledali a působil zakřiknutým dojmem, hosty jsme však i přes jejich převahu do výraznější šance nepustili a naopak jsme v závěru mohl definitivně potvrdit výhru, střela Jakeše totiž minula branku o několik centimetrů.

„Zábřeh má velice šikovné mužstvo plné mladých pohyblivých hráčů, snažili jsme se tedy na ně důkladně připravit, i na podzim u nás předvedli dobrý výkon a také dnes byli v první půli o ten gól asi lepší,“ přidal se s hodnocením nedělního klání kralický kouč Ivo Gotwald.

„Ale po přestávce jsme dokázali soupeře přitlačit, hodně nám pomohlo, že jsme za stavu dva nula rychle dali kontaktní branku, potom jsme do nich bušili, domácí se museli až do konce bát o výsledek, jenže k naší smůle to nakonec ukopali dodal s úsměvem Ivo Gottwald.

SK SULKO Zábřeh – FC Kralice na Hané 2:1 (1:0)

Branky: 29. Lepka, 52. Sládek – 54. Petrásek. Rozhodčí: Pospíšil – Slota, Ehrenberger. ŽK: Puchr, Sládek – Novotný, Neoral, Vincourek. Diváci: 210.

Zábřeh: Toman – Schwab (78. Marada), Lepka, Lukas – Sitta (88. Švéda), Král, Okleštěk, Žanda – Puchr, Jakeš, Sládek. Trenér: Jaroslav Appl.
Kralice: Števula – Novotný, Dočkal, Prokop, Blahoušek – Vincourek, Hlačík (46. Petrásek) – Neoral, Nečas, Martinka –Cibulka. Trenér: Ivo Gottwald.

Copyright © 2021, SK SULKO Zábřeh