Zábřeh šťastně vydřel výhru ve Chválkovicích

27.3.2017

Olomouc, Zábřeh – Fotbalisté Zábřehu slaví druhou těsnou výhru v řadě. Na tři body se ale druhý celek soutěže pořádně nadřel, když na půdě zachraňujících se Chválkovic rozhodl o výhře až třináct minut před koncem díky přesné trefě Lepky.

Přitom v úvodu šlo vše podle zábřežských not. Po třiadvaceti minutách vedli hosté 2:0 a přečkali i penaltu domácích. Ti se ale nevzdali a po vyrovnání na 2:2 dokonce začali favorita přehrávat.

„Byla by spíše spravedlivější remíza. Soupeř byl zaskočený, ale bohužel jsme toho nevyužili a po nedůrazu při standardce jsme inkasovali. Ten výsledek je hodně smolný. Remíza by zápasu slušela víc,“ smutnil po utkání chválkovický kouč Pavel Klimek.

V podobném duchu hovořil i jeho protějšek Jaroslav Appl.

„Na začátku zápasu jsem si myslel, že tam musíme vyhrát rozdílem třídy, ale domácí nebyli vůbec špatní. Vyšťavili se, hráli poctivě a myslím, že jsme byli o něco šťastnější,“ uznal kouč hostů.

Jeho svěřenci si rychle vypracovali dvougólový náskok. Po chybě stoperů se v úvodu trefil Jakeš a ve 23. minutě přesnou střelou po rohu zvýšil Král. Ještě za stavu 0:1 mohli domácí srovnat, když rozhodčí nařídil penaltu. Střelu kapitána Pence ale lapil gólman Toman.

„Snový začátek. Řekl bych, že jsme na tom pak byli lépe a měli další šance. Kontrolovali jsme hru,“ komentoval dobrý vstup do zápasu trenér Zábřeh

Chválkovice se branky dočkaly až na konci poločasu, když se z přímého kopu krásně trefil Žebrok. A krátce po návratu z kabin dokonce srovnal na 2:2 Mifka.
Podle hostujícího kouče začátek druhé půle jeho svěřenci podcenili.

„V šatně jsme si říkali, že bychom mohli být lepší, ale soupeř to držel jen na rozdíl jednoho gólu, což je pro ně furt hratelné. Vyběhli jsme z šatny, hloupě jsme odevzdali soupeři na rohový kop a oni vyrovnali,“ kroutil hlavou Appl.

Poté byly Chválkovice fotbalovější a dokonce sahaly po výhře. V 77. minutě se ale po standardce dostal k zakončení Lepka, který střelou na přední tyč překonal domácího gólmana.

Podle zábřežského trenéra šlo o šťastnou trefu.

„Byla to taková šmudla. Ale zaplaťpánbůh za to. Z toho už se domácí neprobrali a už jsme to uhlídali. Vážím si hráčů, že stále za tím šli, i když po tom vyrovnání se mohli cítit sraženi do kolen,“ ocenil své hráče Appl.

SK Chválkovice – SK SULKO Zábřeh 2:3 (1:2)

Branky: 41. Žebrok, 47. Mifka – 2. Jakeš, 23. Král, 77. Lepka. Rozhodčí: Slota – Křepský, Perutka. ŽK: Vališ, Štefek – Valenta. Diváků: 135.

Chválkovice: Zatloukal – Penc, Vališ, Grossmann, Žebrok (87. Dosoudil), Toman, Štefek, Drexler (90. Výkrutík), Mifka, Kvapil, Moravec. Trenér: Pavel Klimek.
Zábřeh: Toman – Volek (73. Valenta), Lepka, Schwab, Žanda, Král, Okleštěk, Lukas, Puchr, Marada, Jakeš. Trenér: Jaroslav Appl.

Copyright © 2021, SK SULKO Zábřeh