Na čtvrtý pokus Zábřeh porazil Želatovice, ale byl to boj

3.4.2017

Jediný gól z úvodu utkání rozhodl o nedělní výhře zábřežských fotbalistů nad Želatovicemi. Příliš pohledného fotbalu však tohle klání nenabídlo.

Domácí hra snesla měřítko snad jen slabou půlhodinu, zbytek zápasu patřil hostům, kteří mohou litovat toho, že vyšli naprázdno.

„Vzhledem k vývoji utkání si nemyslím, že jsme dnes měli prohrát, remíza by byla spravedlivější. Navíc gól, který jsme dostali, podle reakce našich hráčů zaváněl ofsajdem, ale těžko soudit, osobně jsem tuto situaci moc dobře neviděl, rozhodčí to posoudil takto, musíme se pak ještě jednou v klidu podívat na video. Ale pokud by to opravdu byl ofsajd, o to více by mě prohra mrzela,“ prozradil úvodem želatovický kouč Pavel Hošek.

Domácí trefa se zrodila ve 14. minutě po centru z pravé strany, který prodloužil zábřežský Puchr, bránící stoper tečoval balón, který skončil u nejlepšího střelce Sulka Antonína Jakeše, který z první uklidil míč na zadní tyč.

Po přestávce hráči Želatovic více drželi míč na svých kopačkách, domácí pak spíše jen zuby nehty bránili těsný náskok a několikrát je musel podržet pozorný brankář Toman.

Sulko ve druhé části výrazněji zahrozilo jen jedenkrát, když v 78. minutě po přiťuknutí od Sládka zamířil z hranice šestnáctky těsně vedle Roman Puchr.

Hosté se naopak do poslední chvíle aktivně hnali za vyrovnáním. Hodně blízko byli v samotném závěru, kdy po rohovém kopu hlavičkoval z dobré pozice nad břevno želatovický kapitán Vlastimil Němec.

„Ve druhé části jsme byli jednoznačně lepší, měli více šancí, minimálně bod bychom si zasloužili. Ale na druhou stranu respektuji sílu soupeře a naši kluci si alespoň vyzkoušeli, že hrát se dá s každým a jsme schopní přehrát i protivníka z horních pater tabulky,“ doplnil trenér Želatovic Pavel Hošek.

„Tři body máme, to je hlavní, ale tentokrát to z naší strany nebylo moc o fotbale, ale hlavně o bojovnosti a nasazení. Dnes mi kluci přišli trochu zatavení a během hry jsme odpadali fyzicky, se soupeřem jsme drželi krok tak jen pětadvacet minut, potom jsme vyklidili pole,“ přiznal sportovně kouč Zábřehu Jaroslav Appl.

„Hosté hráli velice dobře z bloku a hrozili z rychlých brejků, právě díky těmto situacím nás v dosavadních třech vzájemných duelech v krajském přeboru porazili, mají výborné hráče na průnikové přihrávky, což potvrdili, ale naštěstí pro nás jim tam tentokrát nic nespadlo. Těší mě, že jsme je na čtvrtý pokus konečně porazili,“ dodal zábřežský lodivod Jaroslav Appl.

SK SULKO Zábřeh – FC Želatovice 1:0 (1:0)

Branka: 14. Jakeš. Rozhodčí: Vedral – Hubený, Kopecký. ŽK: Liška, Petráš. Diváci: 250.
Zábřeh: Toman – Schwab, Lepka, Lukas – Žanda (84.
Švéda), Okleštěk, Král, Valenta (60. Volek) – Puchr, Jakeš, Sládek. Trenér: Jaroslav Appl.
Želatovice: Bělík – Zehnálek (82. Petráš), Němec, Dlouhý, Skopal – Liška, Matušík, Calábek, Stokláska (70. Čtvrtníček) – Zavadil, Kovařík. Trenér: Pavel Hošek.

Copyright © 2021, SK SULKO Zábřeh