MFK Havířov – Zábřeh 2:0 (0:0) – st. dorost

7.4.2017

Základní sestava: Baldermann Jan, Bittner Pavel, Laštůvka Matěj, Schwab Vojtěch, Jarmar Adam, Sitta Michal (46. Faulhammer Jakub), Švéda Adam, Dohnálek Jakub (69. Krňávek Jan), Jedelský Martin, Seidl Jakub (61. Tareš Ondřej)

Branky hosté: Kubiš Matěj (51. Min pokutový kop), Šmarhovič Viktor (61. min)

V prvním jarním utkání na domácí půdě jsme přivítali soupeře z Havířova, se kterým jsme v tomto utkání bojovali o jedenácté místo v tabulce. Chtěli jsme navázat na dobrý výkon ze Vsetína. První poločas se nám to dařilo, ale nevyužili jsme dvě velké šance. První po rohovém kopu, kdy Michal Sitta pohotově zakončoval odražený míč, ale hostující brankář se předvedl zákrokem z říše snů a vytěsnil míč mimo bránu. Druhou velkou šanci jsme měli po rychlém protiútoku, kdy Daniel Seidl těsně minul bránu. V prvním poločase jsme byli lepším týmem.

Druhý poločas, ale přinesl nešťastné a fatální chvíle. Nešťastná chvíle přišla v 51. min, kdy jeden z našich hráčů fauloval ve vřavě v pokutovém území. Hosté se z nařízené penalty ujali vedení. O pár minut později ještě využili naší zbytečné ztráty míče a z rychlého brejku se ujali dvougólového vedení. V 94. min přišlo fatální selhání nervů našich hráčů Matěje Laštůvky a Martina Jedelského, když opláceli – napadli hostující protihráče. Prvně jmenovaný oplácel prohřešek hostujícího Matěje Kubiše, který ho zákeřně fauloval ze zadu. Do vřavy se připletl i Martin, který nepochopitelně strčil do jiného hostující hráče. Oba naši hráči dostali červenou kartu a svým nesportovním chováním oslabili svůj tým na několik utkání.

Copyright © 2021, SK SULKO Zábřeh