Fotbalový klub Šumperk – Sportovní klub SULKO Zábřeh 2 : 1 (1 : 0) – st. dorost

18.4.2017

Základní sestava: Klimek Martin, Bittner Pavel, Ratiborský Petr, Schwab Vojtěch, Šincl Filip, Jarmar Adam (72. Tareš Ondřej), Švéda Adam, Dohnálek Jakub, Sitta Michal, Jedelský Martin, Seidl Jakub (72. Faulhammer Jakub)

Branky hosté: Schwab Vojtěch (85. min)

Branky domácí: Pham Huynh Duc (34. min), Jurka David (65. min)

Nedělnímu derby v Šumperku nepřálo počasí, hlavně v druhém poločase, kdy foukal silný vítr, pršelo a chvíli padaly i kroupy. V prvním poločase domácí lépe kombinovali a drželi míč na svých kopačkách. Ale i přes jejich kombinační hru jsme si první gólovou příležitost vypracovali my, kdy Michal Sitta pronikl po levé straně a naservíroval míč před bránu Danielovi Seidlovy, který bohužel z vyložené šance přestřelil bránu. O pár minut později se potvrdilo pravidlo nedáš – dostaneš, když domácí hráč po individuální akci pronikl naší obranou a prostřelil brankáře z úhlu.

Do druhého poločasu jsme šli se snahou vstřelit a korigovat výsledek. Doufali jsme, že nám v tom pomůže silný vítr, který jsme měli v zádech. Zvýšili jsme obrátky, přidali na aktivitě a z počátku jsme soupeře zatlačili, ale soupeř se brzy z našeho tlaku oklepal a začal opět hrozit rychlými protiútoky. Po jednom úniku a centru do pokutového území jsme si míč nešťastně srazili do vlastní brány. Ke konci utkání se nám podařilo snížit a v úplném závěru – v 90. minutě jsme dokonce sahali po vyrovnání, ale nedokázali jsme využít nádherný centr do pokutového území na volného Vojtu Schwaba, který míč netrefil.

Copyright © 2021, SK SULKO Zábřeh