Sportovní klub SULKO Zábřeh – FK Nový Jičín 2 : 2 (2 : 2) – st. dorost

8.5.2017

Základní sestava: Jílek Martin, Bittner Pavel, Ratiborský Petr, Schwab Vojtěch, Laštůvka Matěj, Šincl Filip (78. Navara František), Seidl Jakub (60. Jarmar Adam), Švéda Adam, Kryštof Appl (60. Faulhammer Jakub), Sitta Michal, Jedelský Martin

Branky domácí: Švéda Adam (26. min), Jedelský Martin (32. min)

Branky hosté: Staněk Marek (39. min), Laštůvka Matěj – vlastní (3. min)

Proti třetímu týmu z Nového Jičína jsme navázali na dobrý výkon z Hranic. Soupeř se sice rychle ujal vedení, kdy po dlouhém nákopu utekl Marek Staněk a jeho centru jsme si nešťastně srazili míč do vlastní branky. Ale díky bojovnosti, ale i pěkné kombinační hře, převážně v prvním poločase, jsme získali bod. První poločas byl z naší strany opravdu vynikající, dokázali jsme si vytvořit hned několik gólových situací, ze kterých jsme bohužel využili pouze dvě. Velkou příležitost nevyužil Michal Sitta, který se po krásné průnikové přihrávce řítil stíhán obráncem na branku a těsně ji minul. První gól jsme vstřelili po průniku z levé strany a perfektní zpětné přihrávce na Adama Švédu, který se z hranice pokutového území nemýlil. Druhý gól jsme dali po závaru z trestného kopu, kdy se nejlépe zorientoval Martin Jedelský. Vyrovnání přišlo nečekaně, kdy soupeř využil naší zbytečné ztráty míče ve středu hřiště a z rychlého protiútoku chybu potrestal. Velká příležitost, přišla ke konci poločasu, kdy po krásném centru těsně podskočil míč Daniel Seidl.

Druhý poločas již nebyl tak pohledný jako první. Nebylo vidět tolik kombinačních akcí, ale určitě nepostrádal napětí. Soupeř hned v úvodu naštěstí nevyužil pokutový kop, nařízený za ruku, pohotovým zákrokem nás podržel brankář Martin Jílek. Hra se poté přelévala z jedné strany na druhou, převážně nákopy, ale moc šancí k vidění nebylo.

Copyright © 2021, SK SULKO Zábřeh