Zábřeh zahazoval šance, ale nakonec Dolany udolal

8.5.2017

Doslova mraky šancí zahodili fotbalisté Zábřehu v nedělním utkání s Dolany, i přesto se ale nakonec mohli radovat. O jejich výhře rozhodl jediný gól, který domácí zaznamenali až během druhé půle.

„Z pohledu skóre jsem trochu zklamaný, protože naše hra neodpovídala tomu, že to bude takto těsný výsledek. Jen do desáté minuty jsem napočítal tři naše stoprocentní šance,“ prozradil úvodem Deníku Jaroslav Appl, kouč Zábřehu.

Hned ve 2. minutě obešel krajního záložníka Žanda, ale jeho střelu na bližší tyč dolanský gólman Chlanda bravurně zlikvidoval. O chvíli později pak Jakeš ze šestnáctky prostřelil hradbu těl před sebou, ale gólman opět zasáhl.

Do třetice zábřežský tým předvedl skvělou kombinaci po ose Jakeš – Sládek – Puchr, kdy posledně jmenovaný mohl doklepávat míč do prázdné brány z malého vápna, ale strážce soupeřovy svatyně byl opět proti.

„My si prostě ty domácí zápasy neulehčíme, jednou bych chtěl zažít, abychom úvodní dvě tři šance proměnili a mohli hrát v klidu,“ přeje si trenér Sulka, jehož svěřenci ještě do přestávky stačili zazdít několik dalších možností, hosté naopak hrozili jen ze standardek a střel z dálky.

Stejné trápení v koncovce předváděl domácí favorit i během druhé půle, Puchr šel z boku sám na brankáře, ale neuspěl, své dobré šance nedali Jakeš či Lepka.

„Museli jsme zkrátka hrát trpělivě, přestože máte převahu, i takové zápasy se dají prohrát,“ narážel domácí kouč na nedávnou porážku s Rapotínem.
Tentokrát se ale jeho tým nakonec dočkal. Po jednom z řady rohových kopů se v 68. minutě prosadil hlavičkou na zadní tyč Ondřej Král.

„Zbytek zápasu už byl takový hektický a bláznivý, hrálo se nahoru dolů, kluci chtěli přidat další góly a občas jsme zapomínali na zadní vrátka a protivník tak několikrát zahrozil, ale naštěstí do opravdu vyložené šance jsme jej nepustili,“ mohl si po závěrečném hvizdu oddechnout Jaroslav Appl.

„Když ten zápas potom zhodnotím ve zkratce, tak jsme dnes málem umřeli na krásu, na druhou stranu musím ocenit výkon brankáře Dolan, podal proti nám opravdu mimořádný, troufnu si říct téměř ligový výkon,“ doplnil lodivod Sulka.

SK SULKO Zábřeh – FC Dolany 1:0 (0:0)

Branka: 68. Král. Rozhodčí: Štětka – Kouřílek, Konečný. ŽK: Král – Katsumasa. Diváci: 200.

Zábřeh: Toman – Schwab (46. Marada), Lepka, Němec – Žanda, Král, Okleštěk, Lukas – Puchr, Jakeš, Sládek (89. Švéda). Trenér: Jaroslav Appl.

Copyright © 2021, SK SULKO Zábřeh