Hněvotín v Zábřeze vyhrál pouhými dvěmi střelami 1:2

9.8.2017

Již tradiční nedělní odpoledne patřilo na Městském stadionu v Zábřehu fotbalu. První utkání v sezóně 2017/18 odehrálo zábřežské mužstvo na domácí půdě proti Hněvotínu. Zábřežské mužstvo doznalo změn v základní sestavě a na lavici náhradníků. Zábřeh ale prohrál prvními dvěmi střelami hostí 1:2.

O úvodní rozehrávku se postarali domácí a ihned se začali tlačit na hosty, ale jejich snažení nebylo nijak nebezpečné. Ve čtvrté minutě to byli znovu zábřežští hráči, kteří se snažili ohrozit soupeře, ale míč skončili pouze v zámezí. O čtyři minuty později se domácí dostali ke střele ta byla sražená na rohový kop z kterého, ale byla pouze střela Žandy, jenž letěla vysoko nad branku. Ale i hosté dokázali v zápětí ohrozit domácí. Tošenovský uvolnil centrem Benýška jenž se ocitl na pravé straně vápna sám, ale jeho přihrávku do středu vápna domácí zneškodnili. i druhý roh patřil domácím, ale znovu z toho nic nebezpečného nevzniklo. V 11. minutě brankář Toman uvolnil dlouhým výkopem Sládka, ale toho dostil obráncem, který mu zblokoval střelu. V patnácté minutě se ke střele dostal Okleštěk jenž vystřelil z dvaceti metrů míč, který musel Běhalík vyrazit na rohový kop.

Ve dvacáté první minutě obdržel míč uličkou Marek Sitta a jeho tvrdou střelu zneškodnil Běhalík.Ve 25. minutě se Žanda uvolni patičkou kolem Kobylíka a přihrál na Sittu, ale ten poslal míč vysoko nad branku hostí. Ve 39.minutě se dostal ke střele Michal Sitta, ale jeho střelu zblokovala obrana.  Paradoxně ale gól vstřelili ve 41.minutě hosté, když jedinou střelu Hněvotína v dosavadním průběhu zápasu vyslal ze 25 metrů Benýšek přímo do šibenice Tomanovi branky. Dvě minuty na to se postavil k zahrání přímého volného kopu ze 20 metrů Okleštěk, ale jeho střela šla těsně nad branku hostí.

Zábřeh dokázal dát gól

Do druhého poločasu vstoupili aktivněji hosté a dokázali si vybojovat rohový kop, ale nebezpečí pro domácí tým to nebylo. Hosté vyslali na domácí branku druhou střelu a rázem se skóre změnilo v 53.minutě, když uličkou uvolnil Klimek Benýška, který vybíhajícího Tomana obstřelil. Od 60. minuty to byli domácí, kteří tlačili na svého soupeře, ale hosté dobře Zábřeh bránili. V 77.minutě se zábřežští dostali do největší šance. Michal Sitta vybídl Marka Sittu, ale ten ve skluzu netrefil míč. Domácí se sice snažili hrát a dát gól, ale hosté stále dobře bránili.

Ale v nastavení dokázali domácí přece jen svůj tlak využít, když si na centr naběhl Martin Lepka a hlavou vsítil míč do branky hostí.

Zábřeh: Toman – Lepka, Valenta, Schwab, Žanda, Král, Okleštěk(C), Sitta Mi., Švéda, Sládek, Sitta Ma.,

Hněvotín: Běhalík – Schinneckm Gřešák, Benýšek, Klimek, Kobylík, Šulce(C), Tošenovský, Hajčík, Vohralík, Hořava.

 

Autor: Pelikán David

Copyright © 2021, SK SULKO Zábřeh