Domácí nezvládli závěr zápasu s Medlovem

25.9.2017

V minulé sezóně doma Zábřeh s Medlovem prohrál a tak mu tuto porážku chtěl vrátit. Zápas se rozhodl ve druhém poločase, kdy padli tři branky a domácí prohráli 1:2 a hosté si připisují do tabulky tři body.

Úvodních deset minut zápasu nabídlo na obou stranách dvě nebezpečné šance, jenže ani jeden z celků nedokázal v koncovce uspět. Hlavně hosté byli nebezpečnější pro Zábřeh, ke střele se dostal Klabačka, ale domácí tým zachránil brankář Toman.

I v další desetiminutovce se hrálo spíše nahoru a dolu, ale k šanci ohrožující jednu nebo druhou branku se ani jeden z týmu nedostal. Po půlhodině hry mohli domácí ohrozit branku hostí. Po rohovém kopu hostů se dostali k mičí, konkrétně Ondřej Král, který před vápnm ještě přihrával na levou stranu Bittnerovi, ale ten nepřesně přihrával do středu vápna. Ve 44. minutě přišel první domácí rohový kop, jenže centrovaný míč od rohového praporku se snesl doprostřed vápna, kde nejlépe naskočil Bartoněk a odhlavičkoval míč do bezpečí. Ke konci poločasu se zápas zostřoval, což také bylo vidět na karetní statistice, kdy hosté obdrželi dvě žluté.

Druhý poločas byl divácky zajímavý

Do druhého poločasu vlétli oba týmy aktivně, ale v první pětiminutovce si sice týmy vypracovali nějaké útočné akce, ale nebyli nijak pro brankáře nebezpečné. V 51. minutě přišel faul domácího hráče na hostujícího ve vápně. Míč si připravil hostující Karel Kuchta, jenž vyslal míč k levé tyčce domácí branky, ale směr jeho střely vystihl domácí Lukáš Toman a zneškodnil velmi nebezpečnou příležitost Medlova. O dvě minuty později se do útoku dostali domácí, ale centrovaný míč Lepky doletěl pouze k brankáři hostí. O pár sekund později se domácí probíjeli do útoku znovu a za záchranou brzdu zatahal Kuchta, který uviděl žlutý kartónek.
Domácí se dostali do vedení. Po krásné typické české uličce na Sládka musel vyběhnout hostující Zmund, jenž v tísní ve skluzu přihrál míč domácímu kapitánovi Lukáši Oklešťkovi, který přeloboval vybíhajícího brankáře i obranu a míč zapadl do branky hostí.

Zábřežští ale po gólu nepřestali být aktivní a po rohovém kopu se ke střele dostal Karel Vitoul, jenž tesně přestřelil branku hostí. V 69. minutě měli možnost rohového kopu hosté. Centrovaný míč proletěl až na vzdálenější tyč, kde se snažil nůžkami zakončit Klos, ale míč poslal vedle branky. Okleštěk v 73. minutě rozehrál rohový kop centrem do středu vápna kde si naskočil na míč Bittner, ale jeho hlavička šla mimo branku Medlova.

Hosté v 74. minutě dokázali vyrovnat, když centrovaný míč do zábřežského vápna, kde Toman míč vyboxoval pouze ke Kuchtovi, který vyslal ze dvaceti metrů poslal míč do branky. A netravalo dlouho a hosté v 77. minutě otočili vývoj utkání po přečíslení, když se s míčem uvolnil Kasal, který obstřelil vyběhnutého Tomana. V 78. minutě rozehrál přímý volný kop Okleštěk, který poslal míč do vápna, kde musel Zmund na dvakrát míč zneškodnit.
V 84. minutě měl na kopačce pojistku Holouš, ale jeho střela šla hodně mimo.

Domácí se ani ke konci utkání nevzdávali a v poslední akci zápasu mohli vyrovnat, ale Král míč podběhl a hostující celek míč odvrátil.
Zápas nakonec dokázali hosté urvat na svoji stranu, ikdyž prohrávali 0:1 a během tří minut dokázali vsítit dvě branky a odváží si ze Zábřeha cenné tři body. Zábřežští na domácí půdě znovu prohrávají. Příští zápas zajíždí zábřežský celek na horkou půdu Velkých Losin.

Sestavy:
Zábřeh – Toman – Lepka, Schwab, Žanda, Král, Okleštěk(C), Vitoul, Švéda, Bittner, Sládek, Ratiborský
Medlov: Zmund(C) – Pěruška(46. Pospíšil), Kasal, Bartoněk, Siegl, Dus, Klabačka(63.Holouš), Ryba(63. Novák), Kux, Kuchta, Klos
Diváci: 270

Report: www.vimeto.info

Copyright © 2021, SK SULKO Zábřeh