Derby rozsekl jediný gól, Velké Losiny doma vydřely výhru nad Zábřehem

2.10.2017

Jediný gól ze druhé půle rozhodl o vítězství Velkých Losin v derby se Zábřehem. Pro hosty je pak konečný výsledek vzhledem k předvedené hře možná trochu krutý.

„Určitě se dnes nemáme za co stydět, ale stále nám chybí větší taktická vyzrálost. Zatím nikdo nás vyloženě nepřehrál, řadu zápasů s týmy z horní poloviny tabulky prohráváme o gól, s Lutínem, Medlovem a teď i tady v Losinách,“ litoval úvodem zábřežský kouč Jaroslav Appl, jehož celek zanechal v nedělním duelu sympatický dojem.

V úvodních minutách se hrálo převážně na polovině lázeňského celku, leč šance počítali právě domácí.

V 10. minutě nejprve po akci Zatloukala trefil boční tyč Žídek, o chvíli se stejný hráč zkoušel prosadit individuálně, ale znovu orazítkoval jen boční konstrukci. Později pak musel ještě zábřežský gólman Toman likvidovat závar v šestnáctce po rohovém kopu soupeře.

Asi největší tutovku však následně mělo Sulko, kdy po pravé straně utekl Sládek, jenže jeho pokus zamířil pouze do připraveného brankáře Hataly. Záhy putovala Králova střela po zemi jen těsně vedle vzdálenější tyče.

Na druhé straně se snažil odpovědět Pecháček, který se po centru z levé strany ocitl ve slibné pozici, ale míč napálil vysoko nad bránu.

Těsně před půlkou potom vyslal několikrát do šance své spoluhráče přesnými centry zábřežský kapitán Okleštěk, v koncovce však hostům pokaždé chyběl krok navíc.

A jestliže první půle přinesla relativně dost střeleckých pokusů z obou stran, po přestávce už tolik záživný fotbal diváci nesledovali. Mírně navrch měli hosté, ale hrálo se prakticky bez šancí.

První vážnější akce druhého dějství se zrodila až v 68. minutě, kdy dostal zábřežský Sládek míč do běhu mezi stopery, jenže jeho střela skončila mimo, aby záhy udeřilo na druhé straně.

Z protiútoku zatáhl Zatloukal balón až do šestnáctky, přihrál na druhou stranu nabíhajícímu Mičundovi, jenž neměl problém trefit odkrytou branku a zaznamenal tím vítěznou trefu nedělního derby.

„Velké Losiny mají zkušený mančaft, stabilní kádr, hrají disciplinovaně a organizovaně, přesto jsme tady nebyli horším mužstvem, ale s přibývajícím časem bylo jasné, že tohle utkání bude o jedné chybě, o jednom gólu, bohužel to spadlo do naší sítě. Z těchto zápasů si musíme vzít ponaučení, zmobilizovat síly, abychom přerušili tu sérii porážek. Nechceme zažít situaci, abychom byli po podzimu někde na posledním místě tabulky,“ doplnil lodivod Zábřehu Jaroslav Appl.

„Od dvacáté minuty soupeř převzal aktivitu, v záloze mají zkušené hráče jako je Okleštěk či Král, kteří jsou fotbaloví a snaží se vymýšlet finální přihrávky na spoluhráče vpředu, kteří mají rychlost. Možná není Zábřeh tak silný v obraně, ale zase má mezi tyčemi výborného brankáře Tomana. Soupeř má svou kvalitu, což dokázal i dnes u nás,“ ocenil hru protivníka losinský kouč Jiří Mika.

„Zábřeh se snažil hrát fotbal, nechtěl jen bránit, byl nebezpečný z brejků a pro nás je to tentokrát šťastné vítězství. Po přestávce to bylo o taktice a jednom gólu. Jsme rádi za tři body,“ dodal na závěr Jiří Mika.

TJ Sokol Lázně Velké Losiny – SK SULKO Zábřeh 1:0 (0:0)

Branka: 69. Mičunda. Rozhodčí: Kouřílek – Perutka, Dorušák. ŽK: Mičunda – Lepka. Diváci: 320.
Velké Losiny: Hatala – Zatloukal, J. Gargulák, Ondráček, Nýdecký – Pecháček (67. Trunkát), Žák, H. Hegner (90. Macek), Linet (79. Rýznar) – Mičunda (88. Tejkl), Žídek (63. Bureš). Trenér: Jiří Mika.
Zábřeh: Toman – Schwab, Lepka, Ratiborský (74. Laštůvka), Vitoul – Žanda, Král, Okleštěk, Michal Sitta – Marek Sitta, Sládek. Trenér: Jaroslav Appl.
Zdroj: http://sumpersky.denik.cz/fotbal_region/derby-rozsekl-jediny-gol-velke-losiny-doma-vydrely-vyhru-nad-zabrehem-20171001.html

Copyright © 2021, SK SULKO Zábřeh