Sulko hrálo letos naposledy doma. Po penaltovém rozstřelu je druhé

10.9.2018

Je teprve září, přesto se zábřežští fotbalisté v neděli představili svým divákům tento rok naposledy.

Kvůli rekonstrukci místního stadionu totiž musí absolvovat zbytek podzimní části sezony na hřištích soupeřů. Domácí derniéra Sulku vyšla, Černovír zdolalo 2:1 po penaltovém rozstřelu.

Tým, který se na jaře strachoval o záchranu krajského přeboru, je tak rázem mezi nejužší špičkou tabulky. Nyní mu patří druhé místo, více bodů má pouze suverénní Medlov. Navzdory výhře nad Slovanem Černovír nepanovala na straně Zábřehu úplná spokojenost.

„Byl to poslední domácí zápas roku, takže jsme chtěli uhrát tři body. Navíc jsme hráli proti Černovíru, který patří mezi papírově slabší soupeře,“ lamentoval zábřežský kouč Jaroslav Rolinek.

Oba dva góly normální hrací doby padly hned v jejím úvodu. Po čtvrt hodině od prvního výkopu poslal Zábřeh do vedení Lukáš Okleštěk. Avšak čtyři minuty nato dostali hosté do vínku pokutový kop, jímž nepohrdl Jakub Zachar. Stav 1:1 platil až do konce duelu a rozhodovat musely penalty.

„Druhou půli jsme soupeře k ničemu nepustili a tlačili ho před jeho bránou. Ale bohužel se nepodařilo žádné šance využít. Jeden bod je pro nás dnes ztrátou,“ mrzelo Rolinka.

Sulko v penaltovém rozstřelu proměnilo tři pokusy, zatímco Černovír dva. Zábřežským zatím pokutové kopy svědčí, také minulé domácí střetnutí vyhráli tímto způsobem. Nyní se musí připravit na náročné putování po cizích trávnících.

„Na druhou stranu by nám venkovní prostředí mohlo svědčit. Zdá se mi, že klukům to doma trošku svazovalo nohy, z velké návštěvy diváků jsou možná zbytečně nervózní,“ zamýšlel se lodivod Sulka.

Už ve středu 12. září hráči SK Sulko Zábřeh pojedou do Šternberku, kde je nečeká nic snadného. O víkendu svedou atraktivním derby v Mohelnici.

 

SK Sulko Zábřeh – TJ Slovan Černovír 2:1 (1:1), penalty 4:2

Branky: 15. Okleštěk – 19. Zachar (penalta). Rozhodčí: Perutka – Brázdil, Kaňok. ŽK: Laštůvka, Lepka, Okleštěk – Meissner, Zachar, Ježo. Diváci: 320 diváků.

Zábřeh: Toman – Laštůvka, Lepka, Čulík (64. Kret), Schwab, Žanda, Hymr, Okleštěk, Sitta, Žák (89. Šincl), Ratiborský.

Černovír: Gross – Láner, Meissner, Géc, Pulkert, Zdráhal, Tomčík, Zachar, Kesler, Smrček (90. Murárik), Kirschbaum (74. Ježo).

Copyright © 2021, SK SULKO Zábřeh