Rolinkův návrat a hosté v deseti. Mohelnice přetlačila Zábřeh

18.9.2018

Speciální nádech měl sobotní zápas 7. kola krajského přeboru mezi Mohelnicí a Zábřehem. Nejen že téměř tři stovky diváků sledovaly napínavé derby až do konce. Hostující trenér Jaroslav Rolinek se poprvé od přestupu vrátil do míst, kde ještě na jaře působil.

Po sestupu Mohelnice ze třetí nejvyšší soutěže zamířil na střídačku Zábřehu, s nímž nový ročník přeboru odstartoval skvěle. Sulko sice ve středu 12. září podlehlo Šternberku, i tak mohlo jít do zápasu proti nedalekému rivalovi sebevědomě.“

„Prožíval jsem to docela dost,“ nezastíral Jaroslav Rolinek. „Bylo zvláštní vrátit se do Mohelnice po tak krátké době. Chtěli jsme samozřejmě uhrát nějaké body, ale myslím, že pro diváky byl zápas pohledný.“Skvělá návštěva

Jeho svěřenci brzy ztráceli. Když na časomíře svítila 27. minuta, tribuny poprvé rozradostnil domácí Jan Marák. To on dodal týmu potřebnou energii, loňský účastník MSFL vedl po úvodní půli 1:0.

„Začátek byl docela vyrovnaný, ale postupně jsme získávali herní převahu,“ hodnotil duel hrající kouč Mohelnice Roman Kuba. „Už na rozcvičce šlo poznat, že jde o derby. Přišlo nejvíce diváků za dlouhou dobu. Navíc jsme se navzájem hecovali, takže zápas pro nás byl speciální. Většina hráčů se navzájem zná,“ dodal. Kuba zase skóroval

Mohelnické fanoušky zmrazil v 65. minutě vyrovnávací trefou Jakub Hymr. Ne na dlouho. Čtvrt hodiny nato vyfasoval druhou žlutou kartu zábřežský kapitán Okleštěk a Sulko muselo do deseti. Což jej stálo síly i body.

Sedm minut před koncem totiž míč do sítě pověsil neohrožený střelec Roman Kuba a rozhodl. Kapitán Mohelnice skóroval v šestém utkání za sebou, je k nezastavení.

„Kluci ale bojovali a nechali na hřišti všechno,“ chválil Rolinek mužstvo navzdory porážce. „Bod za remízu by nám určitě slušel, je to škoda.“

Fotbalisté Mohelnice jsou po osmi odehraných kláních nadále v závěsu za nejužší špičkou tabulky. Zábřeh prohrál podruhé v řadě, o nápravu bude usilovat příští kolo na trávníku v Dolanech.

FK Mohelnice – SK Sulko Zábřeh 2:1 (1:0)

Branky: 27. Marák, 83. Kuba – 65. Hymr. Rozhodčí: Samek – Habermann, Petrásek. ČK: Okleštěk. ŽK: Knýř – Rattay, Ratiborský. Diváci: 268.

Mohelnice: Hora – Hlaváč, Kuba, Havlíček, Fišara, Heidenreich, Srdýnko (89. Najman), Marák (90. Večeř), Kožela (76. Šmíd), Nantl (64. Vokoun), Knýř (87. Klimeš). Trenér: Roman Kuba.

Zábřeh: Toman – Laštůvka (85. Maistryzsin), Lepka, Čulík (51. Žanda), Schwab, Hymr, Okleštěk, Sitta, Žák (70. Kret), Rattay, Ratiborský. Trenér: Jaroslav Rolinek.

Copyright © 2021, SK SULKO Zábřeh