Zábřeh připravil Všechovice o prvenství. Nadělil jim trojku.

28.3.2019

Překvapivě jednoznačným vítězstvím domácích skončil úvodní jarní souboj dvou kvalitních celků krajského přeboru mezi Zábřehem a Všechovicemi. Sulko před třístovkou fanoušků předvedlo výbornou produktivitu a radovalo se z vítězství 3:0.

Zábřeh se ujal vedení v 15. minutě, klidně to však mohl být hostující Tatran, kdo by si do šaten vzal jednobrankový náskok.

„V prvním poločase to bylo hlavně o proměňování šancí. My jsme šli třikrát sami na gólmana, ale nedokázali dát branku. Přestože ve druhém poločase náš herní projev nebyl dobrý, prvních deset minut po změně stran jsme na Zábřeh zkusili vlétnout a přitlačili jsme jej. Svou příležitost jsme ale opět nevyužili,“ mrzelo trenéra Všechovic Zbyňka Vinklara.

Na druhé straně tak v 58. minutě udeřil střídající Adam Švéda, což se ukázalo jako rozhodující moment celého utkání.

„Pak se naše hra sesypala, už s tím nešlo nic dělat. Za stavu 0:2 asi bylo podle nás rozhodnuto,“ kroutil hlavou Zbyněk Vinklar.

Na 3:0 upravil v 70. minutě Martin Lepka a ambiciózní Všechovice utrpěly pátou prohru v sezoně. Doma proti dvanácté Litovli, která na úvod padla doma s béčkem Holice, by to měla být jiná písnička.

„Musíme si o téhle prohře na tréninku něco povykládat. Nebyl to vstup do jara, jaký bychom si představovali, pořád to ale bylo první kolo, musíme se z toho rychle oklepat a domácí premiéru odehrát jinak,“ uzavřel kouč Všechovic.

SK Sulko Zábřeh – Tatran Všechovice 3:0 (1:0)

Branky: 15. Hymr, 58. Švéda, 70. Lepka. Rozhodčí: Habermann – Samek, Foral. ŽK: Rattay – J. Plešek, Š. Dluhoš. Diváci: 300.

Všechovice: Konečný – Š. Dluhoš, Pavela (63. Mikulenka), Minář (55. J. Plešek), Sehnálek (87. Páleník) – D. Šindelek, Kelnar, P. Plešek, Hrdlička – Hulman (63. Rolinc), Orava (32. Hrabovský). Trenér: Zbyněk Vinklar.

Copyright © 2021, SK SULKO Zábřeh