Zábřeh v Jeseníku udeřil před poločasem a odvezl si tři body

13.8.2019

Jediná vstřelená branka rozhodla o vítězství fotbalistů Sulka Zábřeh v Jeseníku. Hosté udeřili v závěru poločasu a z lázeňského města si na úvod sezony krajského přeboru přivezli všechny body.

„Bylo to vyrovnané remízové utkání. My jsme byli šťastnější, dokázali jsme proměnit šanci a vezeme tři body,“ hodnotil trenér Zábřehu Jaroslav Rolínek.

Jeho tým udeřil z brejku po pravé straně. Michal Sitta zatáhl míč, poslal jej na velké vápno soupeře a Radek Žák polovysokou střelou k tyči rozhodl celé utkání.

„Vývoj utkání byl spíš remízový, o výsledku rozhodla jedna proměněná šance hostů. Ti příležitostí moc neměli, stejné to ale bylo na naší straně,“ uznal šéf jesenické lavičky Bronislav Mlynář.

Po změně stran si jeho tým vytvořil převahu, v největší šanci ale neuspěl Mráz a skóre tak zůstalo nezměněno.

„Ke konci utkání nás domácí zatlačili, chtěli samozřejmě vyrovnat, ale bojovným výkonem a nasazením jsme jednogólové vedení dokázali udržet,“ pochvaloval si Rolínek, který mohl na startu sezony vybírat z poměrně širokého kádru „Založili jsme B-mužstvo, takže se v přípravě točilo dost hráčů a výsledky byly různorodé. Příprava ale byla kvalitní a já jsem rád, že jsme dokázali první zápas vyhrát. Doufám, že to kluky uklidní a budeme podávat lepší a lepší výkony,“ dodal Rolínek, jehož svěřenci v domácí premiéře přivítají Černovír.

Jeseník musel do boje bez zkušeného Plháka nebo útočníka Planého, což bylo znát.

„Přes léto byla spousta změn, výrazně se obměnil kádr. Pracovali jsme na defenzivní stránce, což se projevilo, ale na druhou stranu nám chyběla kvalita v ofenzivní části,“ rekapituloval trenér Mlynář, jehož tým má na startu sezony na čem pracovat. „Příprava byla krátká, bohužel se ta první kola ještě ponesou ve znamení zdokonalování se a navykání si na jiný způsob hry,“ prozradil Mlynář, který bude chtít svěřence přes týden pořádně nabudit k prvnímu výjezdu sezony do Želatovic.

„Prohra mrzí, protože jsme měli nějaké šance a slušela by tomu remíza. Kluci byli zklamaní, byly tam ale i nějaká pozitiva na kterých budeme stavět do dalších zápasů,“ dodal Bronislav Mlynář.

FK Jeseník – SK Sulko Zábřeh 0:1 (0:1)

Branka: 39. Žák. Rozhodčí: Šteier – Motal, Polanský. ŽK: Bajza, Vavrač, Červeňák – Ratiborský, Žanda. Diváci: 120.

Jeseník: Pastucha – Bráblík, Janíček (81. Urban), Cekuras, Vavrač – Bajza (66. Kmínek), Mráz, Minka (59. Zrník), Cundrla, Kysela (75. Červeňák) – Bříza. Trenér: Bronislav Mlynář.

Zábřeh: Toman – Laštůvka, Schwab, Žanda, Hymr (79. Šincl), Okleštěk, Mich. Sitta, Žák (77. Tareš), Paclík, Mar. Sitta (89. Navara), Ratiborský. Trenér: Jaroslav Rolínek

Copyright © 2021, SK SULKO Zábřeh