Zábřeh vyhrál i druhý mistrák sezóny. Porazil doma Černovír.

13.8.2019

Po dvou zápasech v krajském přeboru jsou zábřežští fotbalisté zatím stoprocentní. Na těsnou výhru z Jeseníku navázali o víkendu i doma proti Slovanu Černovír.

„Ale měl jsem z tohoto zápasu docela strach, takže jsme se na něj celý týden poctivě připravovali,“ narážel kouč Sulka Jaroslav Rolinek na úvodní kolo soutěže, kdy Černovír uspěl proti favorizovanému Šternberku.

Zábřehu se však nedělní duel vydařil. Již od začátku hry byl aktivnější, dobře kombinoval a nakonec se dvěma povedenými standardkami dopracoval do poločasu ke slibnému náskoku.

Ve druhém dějství navíc individuální akce Michala Sitty přinesla domácím nejen třetí gól, ale především i definitivní klid na jejich kopačky.

„Od tohoto momentu už jsme si výsledek pohlídali a soupeře k ničemu moc nepouštěli. Sami jsme naopak měli několik dalších slibných šancí,“ řekl dále Jaroslav Rolinek.

Přesto poslední slovo patřilo právě hostům, kteří využili zbytečné zábřežské ztráty míče na půli hřiště a v poslední minutě tak z brejku zaznamenali alespoň čestný úspěch.

„Tohle mě mrzí, čisté konto jsme měli udržet, ten závěr byl z naší strany trochu lajdácký,“ litoval inkasované branky zábřežský lodivod, který již netrpělivě vyhlíží další utkání.

V sobotu 17. srpna se totiž Zábřeh od 16.30 hodin představí v atraktivním derby na hřišti sousední Mohelnice.

„Samozřejmě se těším, je to pro nás velké derby. Jako trenér jsem je zatím se Zábřehem neporazil, ani v přípravě, tak bych to konečně rád prolomil, ale bude to každopádně těžký zápas,“ přemítá o nadcházejícím víkendu Jaroslav Rolinek.

SK SULKO Zábřeh – TJ Slovan Černovír 3:1 (2:0)

Branky: 8. Lepka, 27. Hymr, 69. Michal Sitta – 90. Meissner. ŽK: Žanda, Okleštěk, Michal Sitta, Ratiborský – Zdráhal, Rak, Holásek, Pulkert. Diváci: 270.

Copyright © 2021, SK SULKO Zábřeh