Losiny ukončily střelecký půst, proti Zábřehu však nezvládly penalty

2.9.2019

Až penaltový rozstřel musel určit vítěze regionálního derby mezi Velkými Losinami a Zábřehem. Zápas, který bohužel pokazil déšť, nakonec o něco lépe zvládlo Sulko.

Oba protivníci pak nastupovali do nedělní bitvy ve zcela rozdílném rozpoložení. Zatímco hosté za Zábřehu přijeli do Velkých Losin jako vedoucí celek tabulky, který v dosavadních čtyřech zápasech neztratil ani bod, jejich soupeř měl na kontě tři prohrané duely, ve kterých navíc ani jednou neskóroval.A snaha prolomit tuto nelichotivou bilanci byla na domácích fotbalistech od začátku patrná.

„Bohužel jen bod z tohoto zápasu je pro nás málo, už jen vzhledem k prvnímu poločasu, kdy jsme si vypracovali několik dobrých šancí, zase jsme tam dvě tři gólovky zahodili,“ litoval losinský kouč Martin Kupčík.

Přesto se domácí kýžené trefy nakonec dočkali, když se po půlhodině hry k velké radosti domácích příznivců prosadil Petr Linet.Jenže z náskoku se losinští hráči příliš dlouho neradovali, neboť za necelých pět minut hosté srovnali krok zásluhou Švédy.

Začátek druhé půle odstartovali obrovskou šancí fotbalisté Zábřehu, když Laštůvka svou hlavičkou nechal vyniknout gólmana Hatalu.

Později ale bylo více rušno spíše na druhé straně hřiště, když Zábřeh musel zachytávat časné útočné výpady soupeře, aby pak vytěžil z minima maximum a ze standardky šel do vedení.

V 75. minutě kopal Okleštěk roh a míč přistál přesně na kopačce volného Laštůvky, který se trefil opravdu parádně.

A když už se zdálo, že i tentokrát si Sulko pro sebe uzme plný bodový zisk, přišla v 88. minutě fatální chyba hostů, když v šestnáctce zahráli rukou a domácí kopali penaltu.

Její exekutor Martin Kobza sice z první střely neuspěl, ale následná dorážka už skončila v síti a za stavu 2:2 tak musely na řadu přijít penalty.

V nich byl úspěšnější Zábřeh, když jedním z jeho přesných střelců byl v této disciplíně tradičně i gólman Lukáš Toman.

„Musím uznat, že soupeř hrál velice dobře,“ řekl nejprve trenér Zábřehu Jaroslav Rolinek, jenž postrádal ve Velkých Losinách klíčového stopera Lepku a střelce gólů z minulého klání Paclíka a Žandu.

„Tohle pro nás bylo citelné oslabení a přiznám se, že před zápasem bych remízu i bral. Ale kluci zápas odbojovali. Sice nás mrzí gól inkasovaný těsně před koncem z penalty, ale dělba

bodů je nakonec spravedlivá,“ doplnil Jaroslav Rolinek.

Copyright © 2021, SK SULKO Zábřeh