Zábřeh natáhl sérii proher, v neděli doma neuspěl s Lipovou

25.9.2019

Sezónu krajského přeboru odstartovali ve velkém stylu šesti výhrami. Nyní však fotbalisté Sulka Zábřeh najeli na sérii porážek. O víkendu doma neuspěli s Lipovou a prohráli tak potřetí v řadě.

„Po delší době jsem měl k dispozici téměř kompletní kádr, když se nám uzdravili marodi a vrátili se kluci z dovolených, takže jsem věřil, že utkání zvládneme lépe,“ konstatoval úvodem zábřežský kouč Jaroslav Rolinek k zápasu, o jehož výsledku rozhodl již první poločas.

V něm mohli domácí litovat především chabé koncovky, neboť hned v úvodu hry si vytvořili několik vyložených šancí, jenže paradoxně udeřilo na druhé straně.

Hosté totiž při první návštěvě v zábřežské šestnáctce otevřeli účet nedělního utkání. Sulko přesto stačilo bleskově odpovědět zásluhou Michala Sitty.

„Soupeř se prosadil prakticky ze své první šance. My jsme do té doby dobře kombinovali, hra se nám dařila, bohužel jsme své možnosti zahodili. Myslel jsem si, že nás vyrovnání nakopne, ale inkasovali jsme potom ze standardky gól do šatny,“ mrzel pokažený závěr poločasu zábřežského trenéra.

Za těsného stavu 1:2 pak celek Lipové takticky kouskoval hru a Zábřeh se již nemohl dostat do patřičného tempa. Jedinou vážnější šanci měl po přestávce na domácí straně Žanda, kýženého vyrovnání se však Sulko nedočkalo.

„Z naší strany to byl nepovedený zápas, s tímto soupeřem bychom měli doma zabodovat, je to pro nás ztráta. I když za špatný výkon ve druhé půli jsme si asi vyhrát nezasloužili,“ dodal závěrem Jaroslav Rolinek.

Vinou posledních nezdarů tak jeho svěřenci přišli o vedoucí příčku tabulky, aktuálně patří zábřežským fotbalistům páté místo.

SK SULKO Zábřeh – SK Lipová 1:2 (1:2)

Branky: 32. Michal Sitta – 30. Horák, 42. Žilka. ŽK: Hrabálek, Novák, Vybíhal. Rozhodčí: Kopecký – Polanský, Matulík. Diváci: 350.

Zábřeh: Toman – Ratiborský, Laštůvka, Lepka, Schwab – Michal Sitta, Paclík, Okleštěk, Žák (64. Lukas) – Marek Sitta, Žanda (85. Horký). Trenér: Jaroslav Rolinek.

Copyright © 2021, SK SULKO Zábřeh