Zábřeh zakončil podzimní část soutěže výhrou nad Jeseníkem

13.11.2019

Po třech porážkách v řadě zábřežští fotbalisté zabrali, když v závěrečném utkání podzimu porazili na svém hřišti Jeseník. Závěr pak hosté dohrávali pouze v deseti.

„Povedl se nám začátek, když jsme dali rychlý gól. Myslel jsem si, že nás tento moment uklidní, ale první část byla z naší strany taková neurovnaná, bylo tam plno zkažených přihrávek. Ani jsme neměli moc šancí, bylo to spíše trápení,“ prozradil úvodem zábřežský kouč Jaroslav Rolinek.

Jeho svěřenci se ujali vedení hned ve 3. minutě, kdy se trefil Martin Lepka. I poté ještě chvíli měli domácí více ze hry, ale potom trochu vyklidili pole a iniciativu převzal Jeseník, jenž se nakonec do poločasu dočkal vyrovnání.

Po půlhodině hry se šikovností prosadil Jan Vavrač, když se spoluhráči doslova vymotal defenzivu soupeře a střelou na vzdálenější tyč dal na 1:1.

„Přesto jsem věřil, že se ve druhé části dokážeme zlepšit, což se povedlo, dali jsme dva pěkné góly a nakonec po zásluze vyhráli. V celkovém součtu jsme měli daleko více šancí než soupeř,“ řekl dále Jaroslav Rolinek.

Druhý poločas začali jeho svěřenci náporem a několika tutovkami. Nejprve z dorážky před prázdnou bránou minul Žanda, další dva pokusy Sulka skončily nad břevnem a těsně vedle pravé tyče.

Až v 65. minutě těžili domácí fotbalisté ze standardky. Kapitán Okleštěk rozehrál roh, na který si nejlépe naběhl Miroslav Žanda a hlavou zajistil Zábřehu opětovné vedení.

Definitivní pojistku Sulko přidalo v samotném závěru, kdy Michal Sitta po rychlém brejku posunul přesnou kolmicí dopředu střídajícího Holíka, jenž dal výsledku konečnou podobu.

V 87. minutě pak hosté vyfasovali červenou kartu, když jesenický Bajza fauloval Oklešťka, který již neměl v držení míč a hosté dohrávali v oslabení.

„Z prvního centrovaného balónu jsme inkasovali, což je náš dlouhodobý problém, potom jsme se dostali zpět do hry, kdy jsme byli Zábřehu rovnocenným protivníkem a podařilo se nám srovnat. Závěr první půle jsme měli územní převahu,“ přidal se s hodnocením Vladislav Vyvážil, kouč Jeseníku.

„Jenže na začátku druhé části nás domácí zatlačili a za standardky šli opět do vedení, což nás položilo. Sice jsme tam měli hned šanci, ale bohužel nedali. Při třetím inkasovaném gólu už jsme hráli vabank. Zábřeh vyhrál zaslouženě, ale při troše štěstí jsme si mohli odvézt alespoň bod,“ dodal Vladislav Vyvážil.

SK SULKO Zábřeh – FK Jeseník 3:1 (1:1)

Branky: 3. Lepka, 66. Žanda, 85. Holík – 33. Vavrač. ŽK: Urban. ČK: 87. Bajza (Jeseník). Rozhodčí: Perutka – Habermann, Brázdil. Diváci: 200.

Zábřeh: Toman – Ratiborský (77. Schwab), Lepka, Laštůvka, Lukas – Michal Sitta, Paclík (70. Appl), Okleštěk, Žák (65. Holík), Žanda (89. Šincl) – Marek Sitta (83. Navara). Trenér: Jaroslav Rolinek.

Jeseník: Vrána – Bajza, Cekuras, Janíček, Zrník – Bráblík, Mlynář, Vavrač, Kmínek – Bříza, Urban (68. Kysela). Trenér: Vladislav Vyvážil.

Copyright © 2021, SK SULKO Zábřeh