Velká zpruha před derby, Sulko skórovalo v oslabení a doma porazilo Litovel

2.9.2020

Potřebovali herně i výsledkově zabrat. Nutně. Naplno. Fotbalisté Zábřeha si v nelehké situaci poradili s velkou výzvou, která jim zkomplikovala život za nerozhodného stavu 1:1. Dvacet minut před koncem utkání se po druhé kartě vyfauloval Jiří Maistryzsin a více než 350 platících diváků se začalo obávat další porážky. Místo toho byl důvod k hlasitým oslavám. Sulko vybojovalo cenné vítězství v deseti hráčích a před nedělním derby s Velkými Losinami si zvýšilo zjizvené sebevědomí.

Domácí si v souboji o šest bodů chtěli pohlídat začátek. Jenže realita byla úplně jiná. Už v páté minutě pustili soupeře do brejkové akce, která pro ně měla nepříjemné následky. „Bohužel jsme nehráli tak aktivně, jak jsem si přál. Na úkor kombinací po zemi jsme balóny jen nakopávali. Značné rezervy jsem viděl i v aktivitě a bojovnosti, „ mrzelo trenéra Jaroslava Appla.

Jeho svěřenci se zlomit nenechali. V páté minutě poločasového nastavení se postavil k exekuci standartní situace Lukas a u zadní tyče se prosadil jako obvykle dlouhán Martin Lepka. Vyrovnáno!

Zábřežští fotbalisté se po ztrátě Maistryzsina semkli a povedl se jim husarský kousek. Po spolupráci s Oklešťkem si Miroslav Žanda obhodil obránce , byl faulován a odpískanou penaltu bez potíží sám zužitkoval.

O pět minut později bylo z pohledu Sulka ještě veseleji. Radek Žák si zpracoval Paclíkův centr, obešel gólmana a triumfálně zasunul balón do prázdné klece. „Vydřené vítězství bychom rádi potvrdili v Losinách. Je na čase, abychom zůstali na vítězné vlně, „ burcoval Appl.

 

Branky: 45. Lepka, 79. Žanda, 84. Žák – 5. Dostál

Diváci: 350

Zábřeh: Toman – Schwab, Laštůvka, Lepka, Lukas, – Paclík, R. Žák, Ratiborský, Okleštěk,- Žanda, Maistryzsin. Střídaly: 80. Kryštof Appl, 89. Šincl

Copyright © 2021, SK SULKO Zábřeh