Nejvyšší návštěva kola a hattrick Antla. Zábřeh doma přehrál Rapotín

9.8.2021

Fotbalisté Zábřehu zvládli i druhé utkání sezóny, když v neděli na svém hřišti dokázali porazit Rapotín, jenž naopak v letošním krajském přeboru ani napodruhé neuspěl.

A zatímco hráči Sulka se tak nyní mohou pochlubit druhým místem v tabulce (a to jen vinou horšího skóre), týmu Jiskry patří aktuálně v soutěži poslední příčka.

„Z toho určitě nemám dobrý pocit, ale na druhou stranu náš dnešní výkon proti Zábřehu nebyl tak špatný, jak by mohl napovídat výsledek,“ řekl úvodem trenér Rapotína Radim Netopil.

„Bohužel jsme si tentokrát nedokázali poradit s parádním výkonem domácího Martina Antla, jenž znovu předvedl, že je pro tuto soutěž vysoce nadstandardní hráč,“ uvedl dále kouč hostů, konto jehož svěřenců nakonec bývalý fotbalista Žižkova, Uničova či HFK Olomouc zatížil hattrickem.

Poprvé se prosadil již v 8. minutě a zajistil tak svým barvám rychlé vedení. Později si však Zábřeh dal smolný vlastní gól a následně se několik minut na hřišti spíše hledal.

Ale po půlhodině hry přišla další střelecká chvíle Martina Antla, jenž vrátil Sulku ztracený náskok a výsledkem 2:1 pak skončil i první poločas.

Na začátku druhého dějství poté fotbalista se sedmnáctkou na zádech zkompletoval hattrick a tento gól stál opravdu zato.

Při této situaci předvedl svou rychlost i šikovnost, když se doslova vřítil do šestnáctky, udělal kličku gólmanovi a pohodlně skóroval do odkryté branky.

Později si hosté z Rapotína sami zadělali na další problémy, když Michal Kocourek v 59. minutě po výroku sudího vzteky zakopl míč v přerušené hře a po druhé žluté kartě vyfasoval stopku a musel předčasně pod sprchu.

A nabídnutou přesilovku domácí okamžitě využili, když Radek Žák poslal míč do sítě a upravil tím skóre do konečné podoby.

„Do zápasu jsme dobře vstoupili, i když potom jsme si nešťastně dali ten vlastní gól. Dokud měl soupeř síly, tak proti nám předváděl organizovanou hru, dnes ale rozhodl výkon našich rozdílových hráčů, čímž však nechci snižovat vystoupení zbytku našeho týmu. Všichni odvedli na hřišti solidní práci,“ přidal ve zkratce své hodnocení trenér Zábřehu Otto Jáně.

Kromě cenného vítězství nad okresním rivalem si tentokrát v Zábřehu připsali také nejvyšší návštěvu kola, když na nedělní duel dorazily téměř čtyři stovky diváků.

SK SULKO Zábřeh – TJ Jiskra Rapotín 4:1 (2:1)

Branky: 8., 31. a 49. Antl, 60. Žák – 20. Němec (vlastní). Rozhodčí: Machala – Štětka, Šerý. ŽK: Lepka, Antl – Scheuter, Michal Kocourek, Šebela. ČK: 59. Michal Kocourek (Rapotín). Diváci: 380.

Zábřeh: Strnad – Lukas (77. Janák), Žanda, Lepka, Ratiborský – Žák (77. Okleštěk), Novák, Němec, Holík (69. Nádeníček) – Antl (88. Balcárek), Nízký. Trenér: Otto Jáně.

 

Rapotín: Max – Morong (34. Bartošík), Juráš, Najman, Cejpek (65. Hudec) – Michal Kocourek, Scheuter, Klemsa – Svačinka (75. Körner), Charvát (65. Drozd) – Ševčík (75. Šebela). Trenér: Radim Netopil.

Copyright © 2021, SK SULKO Zábřeh