Po šesti výhrách Sulko padlo, s Medlovem gólem z penalty

7.11.2016

Zábřeh – Gól inkasovaný z penalty rozhodl o domácí porážce zábřežských fotbalistů s Medlovem. Sulko navíc nedělní zápas dohrávalo pouze v deseti a prohrou pak ukončilo svou úspěšnou sérii šesti výher v řadě.

Naposledy neuspěl letos výborně hrající Zábřeh paradoxně také na vlastním trávníku, když na sklonku září prohrál se Šternberkem 2:3.

„Tenkrát to byl ale úplně jiný zápas, Šternberk byl o hodně fotbalovější než dnes Medlov, který přijel s takovou houževnatou taktikou, kterou ale teď budeme muset proti nám očekávat,“ prozradil úvodem zábřežský kouč Jaroslav Appl.

„Nás se vůbec nepovedl první poločas, kde jsme byli hrůzostrašní. Soupeři jsme našimi chybami darovali náběhové akce, dostali jsme se tak pod tlak, do přestávky byl Medlov lepší. Navíc deštivé počasí a podmáčený terén nahrával spíš hostům, kteří moc tvořit nechtěli,“ uvedl dále trenér Sulka.

Zahrozili hlavně standardkami

Teprve druhá část přinesla ze strany domácích zlepšení a hra se postupně přestěhovala na polovinu soupeře, kde Zábřeh několikrát zahrozil, zejména díky standardkám kapitána Oklešťka.

„Po přestávce jsme se snažili zvýšit tempo, měli tam několik šancí, jenže jsme se málo tlačili do brány a nebyli produktivní, přišlo mi to takové nervózní, potom jsme navíc vyfasovali červenou kartu,“ mrzí Jaroslava Appla.

Inkriminovaný okamžik se odehrál v 69. minutě, kdy Lukáš Okleštěk v souboji o míč nešťastně zajel do Vašíčka a putoval do sprch.

Domácí tedy přeskupili své řady, když kromě vyloučeného kapitána přišli i o zraněného stopera Lepku, najednou museli začít hrát pouze na jediného útočníka a po více jak roce a půl stáhli hru na čtyři obránce.

A hosté nakonec přesilovku využili, když po jejich náběhové akci domácí zbytečně faulovali v šestnáctce a následovala penalta.

Nevyužili dvě slibné šance

První střelu sice Okrouhlému gólman Toman vyrazil, dorážka ale již skončila za jeho zády. V samotném závěru vrhli domácí všechny síly do útoku, ale dvě jejich slibné šance už zůstaly nevyužity.

Pokus Žandy z hranice šestnáctky skončil pouze v náručí medlovského brankáře, odvážný průnik Jakeše a následná rána poté zamířila vysoko nad.

„Nechci tvrdit, že naše výhra je zasloužená, dnes vyhrál šťastnější. My jsme byli v první půli lepší, vypracovali si daleko více příležitostí. Po přestávce nás začal Zábřeh tlačit, ale své šance nevyužil, nám se naopak povedlo proměnit penaltu, takže odjíždíme spokojení,“ konstatoval trenér Medlova Květoslav Pospíšil.

„Oproti minulému zápasu jsme podali bojovný výkon, za který jsme byli odměněni,“ doplnil spokojeně Květoslav Pospíšil.

SK SULKO Zábřeh – FK Medlov 0:1 (0:0)

Branka: 86. Okrouhlý (pen.). Rozhodčí: Křepský – Malčánek, Sládek. ŽK: Žanda – Rozsypal, Dus, Klabačka, Okrouhlý. ČK: 69. Okleštěk (Zábřeh). Diváci: 205.

Zábřeh: Toman – Marada, Lepka (70. Volek), Němec – Žanda, Okleštěk, Král, Lukas – Puchr, Jakeš, Hýbl (70. Schwab). Trenér: Jaroslav Appl.

Medlov: Zmund – Rozsypal, Vašíček, Miklánek, Klos – Klabačka (87. Pospíšil), Okrouhlý, Kasal, Smékal (90. Kudrna) – Dus, Ryba. Trenér: Květoslav Pospíšil.

Copyright © 2021, SK SULKO Zábřeh