Fotbalové Sulko padlo s rezervou Holice, dvakrát pak inkasovalo z penalty

2.5.2017

Nedělní dopolední duel na hřišti holické zálohy se fotbalistům Zábřehu příliš nepovedl, když domů si přivezli jasnou porážku. Domácí pak zaznamenali dva góly z pokutových kopů.

„Letos už to tak máme, že když prohrajeme, tak většinou dostaneme čtverku,“ bral porážku s nadhledem trenér Zábřehu Jaroslav Appl.

Jeho tým přesto začal klání v Olomouci velice aktivně, neboť hned ve 2. minutě šel sám na gólmana Antonín Jakeš, jeho klička mu však nevyšla. Později ještě stačil zahrozit na zadní tyči Král.

Jako první se nakonec prosadili domácí, když po nedovoleném zákroku soupeře proměnili penaltu, do přestávky měla Holice i další velkou příležitost.

„Před druhou částí jsme si řekli, že nemáme co ztratit, hráli jsme dobrý fotbal, po přestávce jsme na hřišti dominovali, více drželi míč a povedlo se nám vyrovnat,“ říká dále Jaroslav Appl.

Po perfektní kombinaci několika zábřežských hráčů Marek Sitta dával balón pod sebe a Žanda jej uklidil na přední tyč – 1:1.

„Od tohoto momentu jsme soupeře tlačili, chtěli rozhodnout, jenže jsme jednou propadli, zapomněli se vpředu a protivník dlouhým nákopem od gólmana na útočníka a nekompromisním zakončením šel opět do trháku, byla to naše velká hrubka,“ mrzí zábřežského kouče domácí trefa na 2:1.

Ve zbytku hry už nezbylo hostům nic jiného, než otevřít hru a záhy z brejku inkasovali potřetí, následně Holice proměnila i druhou penaltu, tentokrát nařízenou za ruku v šestnáctce.

„Nedá se nic dělat, soupeř byl zkrátka efektivnější v koncovce, ale do šedesáté minuty jsme mu byli vyrovnaným protivníkem,“ dodal závěrem lodivod Sulka.

1. HFK Olomouc B – SK SULKO Zábřeh 4:1 (1:0)

Branky: 27. Drmola (pen.), 63. Spurný, 70. Malínek, 80. Krejčí (pen.) – 50. Žanda. Rozhodčí: Slota – Svozil, Kopecký. ŽK: Drmola. Diváci: 95. Zábřeh: Toman – Schwab, Lepka, Marada – Žanda, Král, Okleštěk, Valenta (46. Němec) – Marek Sitta (75. Michal Sitta), Lukas, Jakeš (83. Jakeš). Trenér: Jaroslav Appl.

Copyright © 2021, SK SULKO Zábřeh