Derby Zábřehu s Dubickem rozhodly penalty, výhru slaví Sulko

24.10.2017

Ještě před pár lety by asi málokdo tipoval, že se jednou Zábřeh a Dubicko potkají v jedné soutěži. Historicky první vzájemný souboj těchto soupeřů v rámci mistrovského utkání pak musely rozhodnout až pokutové kopy.

Derby pro Zábřeh, s Dubickem dopadl uspěšně na penalty.

Celkově však nedělní střetnutí možná zůstalo trochu za očekáváním, když v řádné hrací době se diváci žádného gólu nedočkali.
Na druhou stranu je pozitivní, že se souboj dvou regionálních sousedů odehrál v naprosto korektním duchu, bez zbytečně vyhrocených soubojů a nervozity, které s sebou občas derby nesou. Sudí pak udělil pouze dvě žluté karty.

„Dubicko dneska u nás rozhodně nepůsobilo jako poslední tým tabulky a v první části nám bylo naprosto vyrovnaným protivníkem. Hráči, jako jsou Skopal, Pinkava či Demeter, mají svou kvalitu, nebyl to jednoduchý zápas,“ vysekl poklonu soupeři Jaroslav Appl, trenér Zábřehu.

První část přinesla na každé straně po jedné vážnější šanci, jinak se hra odehrávala převážně mezi šestnáctkami, po přestávce potom ale začalo Sulko stupňovat svůj tlak.

 

„Nakonec jsem ani nevyužil možnosti střídání, protože náš mančaft šlapal a s postupem času bylo jasné, že to tentokrát bude o jednom gólu, možná ani to ne, což se potvrdilo,“ uvedl dále zábřežský lodivod Jaroslav Appl.

„Hlavně jsme si chtěli pohlídat nákopy za obranu, po přestávce pak hosté na některých postech možná trochu odcházeli fyzicky. Věděl jsem, že tu sílu do závěru budeme mít my, takže mě trochu mrzí, že nám tam něco nespadlo, penalty už jsou vždy loterie,“ dodal Jaroslav Appl.

Domácí měli velkou šanci zhruba po hodině hry, kdy gólman Dubicka musel krotit prudkou ránu Marka Sitty, později to zkoušel z hranice velkého vápna Šincl, jeho dobrá střela ale šla těsně vedle tyče.

V době největší zábřežské převahy následně vyslal na bránu pokus dobré razance domácí kapitán Okleštěk, jenže tato rána znovu minula cíl.

 

A když se poté v poslední minutě neujal ani rychlý centr Dubicka z pravé strany, musel vítěze tohoto derby určit až penaltový rozstřel, ten patřil Zábřehu.

„Ve druhé půli bylo Sulko lepším mužstvem, mělo více šancí, dokázalo nás zatlačit, ale myslím si, že první poločas byl naprosto vyrovnaný,“ prozradil k nedělnímu derby trenér Dubicka Milan Schmidt.

„V závěru jsme měli velkou šanci, bohužel jsme jí nedali. A v penaltách jsme neměli tolik štěstí. Abych řekl pravdu, chtěli jsme si ze Zábřehu odvést tři body, tentokrát jsme byli docela kompletní a věřili si, že nějaký výsledek tady uděláme. Škoda, že to nevyšlo,“ doplnil Milan Schmidt.

 

SK SULKO Zábřeh – FC Dubicko 1:0 (0:0) Penalty: 4:3

Rozhodčí: Zavřel – Perutka, Foral. ŽK: Skopal, Pinkava. Diváci: 276.

Zábřeh: Toman – Schwab, Král, Laštůvka, Ratiborský – Šincl, Okleštěk, Žanda, Michal Sitta – Sládek, Marek Sitta. Trenér: Jaroslav Appl.

Dubicko: Urbánek – Burian, Skácel, Skopal, Krejčí – Malínek, Demeter (67. Němec), Pinkava, Cejpek – Kopa, Malinovský. Trenér: Milan Schmidt.

Copyright © 2021, SK SULKO Zábřeh