Nepovedený závěr Sulka, v Dolanech nedali šance a soupeř předvedl obrat

30.10.2017

Fotbalisté Zábřehu si v neděli v Dolanech vypili kalich hořkosti až do dna. Dobře rozehraný zápas, ve kterém dlouho vedli a měli i více šancí, ztratili vinou nepovedeného závěru, kdy dvakrát inkasovali.

První půli hráli hosté po větru, čehož dokázali využít ke vstřelení vedoucího gólu. Ve 20. minutě se po akci z pravé strany prosadil Michal Sitta, který z otočky v šestnáctce prostřelil domácího gólmana.

„Ještě do přestávky jsme mohli soupeři dát další jeden dva góly a paradoxně i ve druhé části, kdy jsme museli útočit proti větru, tak jsme si vypracovali další tři jasné gólovky, kdy jsme mohli odskočit, jenže jsme to špatně vyřešili,“ prozradil Jaroslav Appl, trenér Zábřehu.

V 78. minutě si poté po rohu naběhl před bránu jeden z domácích stoperů a prostřelil hradbu těl na 1:1. O pět minut později se následně hosté zapomněli na půlce, domácí předvedli rychlý protiútok a po centru na neobsazeného hráče otočili výsledek – 2:1.
„Dneska jsem doopravdy zklamaný. Co se týká šancí, tak jsme měli soupeře na lopatě, jenže domácí nás potrestali lekcí z efektivity a naše nezkušenost se tentokrát naplno projevila, když jsme v posledních patnácti minutách ztratili zápas,“ dodal rozhořčeně Jaroslav Appl.

FC Dolany – SK SULKO Zábřeh 2:1 (0:1)

Branky: 78. Kubeček, 83. Vrána – 20. Michal Sitta. Rozhodčí: Štětka – Kouřílek, Janáček. ŽK: Grézl – Šincl. Diváci: 80.
Zábřeh: Toman – Schwab, Král, Laštůvka, Ratiborský (46. Vitoul) – Šincl (80. Švéda), Okleštěk, Žanda, Michal Sitta – Marek Sitta, Sládek. Trenér: Jaroslav Appl.

Copyright © 2021, SK SULKO Zábřeh