Zábřeh tentokrát bez bodů. Přerovu stačil jediný gól

8.4.2018

Fotbalisté Sulka Zábřeh nenavázali na výsledek z minulého týdne, kdy poměrem 2:0 předčili nedaleký Rapotín.

V rámci 16. kola krajského přeboru padli těsně 0:1 v Přerově. Jedinou branku diváci viděli hned na začátku.

Hosté měli na kopačkách mírnou výhodu. Na rozdíl od svého soupeře už totiž absolvovali jedno klání jarní části sezony. Viktorie na úvod dubna nehrála, její bitva se Slovanem Černovír proběhne až v květnu.

Přerov ovšem na nic nečekal, nerozehranost na sobě nenechal znát. Běžela teprve 14. minuta zápasu a domácí zvedali ruce nad hlavu. Gólmana Lukáše Tomana propálil hrdina okamžiku Martin Koller. To ještě netušil, že se stane hrdinou celé partie.

„Bylo to utkání bez šancí,“ měl jasno trenér Sulka Jaroslav Appl. „Věděli jsme, že Přerov teprve začínal a neměl v nohách žádný zápas. Ačkoliv nás v prvním poločase nijak netlačili, udělali jsme jednu chybu a soupeř vytěžil z přechod do útoku gól. Od té doby jsme byli lepší, jenže to není nic platné.“Byli lepší na míči.

Zábřeh se přitom měl o co opřít, předchozí víkend nasázel dvě branky Rapotínu a připomněl si, že po zimní přestávce stále zná recept na to, jak skórovat.

„Ve druhé půli jsme na tom byli lépe v držení míče, ale bohužel si naše mužstvo nedokázalo vypracovat žádnou tutovou příležitost,“ litoval Appl. „Když nevystřelíte na branku, nemůžete očekávat zázraky. Přerov v závěru mače taky nic nevyprodukoval.“

„V tabulce je to hodně natěsnané, musíme příště máknout a další zápas si pohlídat,“ uzavřel Jaroslav Appl.

FC Viktorie Přerov – FK SULKO Zábřeh 1:0 (1:0)

Branky: 14. Koller. Rozhodčí: Hubený – Heger, Zavřel. ŽK: 53. Bielko, 80. Chuda T. – 37. Král, 78. Tareš. Diváci: 85.

Přerov: Bělík – Bubeník, Koller (86. Koutný), Bielko, Blažkovský (32. Vajda), Zimčík, Chuda D. (73. Chuda T.), Hrabal, Koplík, Václavíček, Rybka.
Zábřeh: Toman – Čulík (63. Maistryzsin), Schwab, Žanda, Král, Okleštěk, Sitta, Tareš, Laštůvka, Šincl (82. Navara), Sládek.

Copyright © 2021, SK SULKO Zábřeh