Zábřeh je v sestupové šlamastyce. S Medlovem ho srazil vlastňák

14.5.2018

Hned tři týmy ze šumperského okresu mají v přeboru Olomouckého kraje nůž na krku. Pár kol před koncem sezony jim vážně hrozí sestup. Mezi nimi i Zábřehu, který se po nedělní bitvě zase o kousek přiblížil dnu tabulky. Na další váhání už není prostor.

V obcích okolo Šumperku bude na přelomu května a června pořádně rušno. Aspoň tedy po fotbalové stránce. Je totiž více než pravděpodobné, že aspoň někdo z trojice Rapotín, Dubicko a Zábřeh neuhájí současnou ligovou příslušnost.

Zmíněné celky jsou nyní seřazeny na třech nejhorších stupíncích krajského přeboru. Nejvíce teče do bot Rapotínským, ale po těsné porážce 0:1 v Medlově v klidu nespí ani hráči Zábřehu.

„Teď je to tak akorát na udělání aspoň devíti bodů, ale přinejlepším bychom měli vyhrát vše,“ uvědomoval si vážnost situace trenér Sulka Jaroslav Appl. „Dnes jsme si jeli pro ztracené body z minulého utkání. Ovšem těsně před koncem jsme si dali vlastní gól.“

Bohužel pro Zábřeh šlo o jedinou a tím pádem rozhodující brankovou situaci duelu. „Čeká nás v závěrečných kolech hodně těžká práce,“ mrzelo Appla. „Jak jsem koukal na výsledky, všichni pod námi vyhrávají, což není ideální.“

Aktuálně Sulku patří 12. pozice, tedy třetí nejhorší. Při souběhu určitých okolností se však může stát, že i toto políčko nakonec bude sestupové.

Veledůležité střetnutí čeká Zábřeh v neděli 20. května. Na svém hřišti přivítá při lákavém derby Losiny. Ani ty ještě nejsou zcela v klidu.

FK Medlov – SK SULKO Zábřeh 1:0 (0:0)

Branky: 77. Novák. Rozhodčí: Vedral – Kašpar, Konečný. ŽK: Rozsypal – Král. Diváci: 150.
Medlov: Zmund – Rozsypal, Pavel Novák (65. Holouš), Srdýnko, Pospíšil (35. Pěruška), Kasal, Bartoněk, Filip Novák (78. Dus), Siegl, Kux, Klos. Trenér: Miroslav Večeřa.
Zábřeh: Toman – Schwab, Žanda (59. Lepka), Král, Okleštěk, Michal Sitta, Laštůvka (68. Maistryzsin), Šincl, Marada, Sládek, Marek Sitta. Trenér: Jaroslav Appl.

Copyright © 2021, SK SULKO Zábřeh