Zábřeh ztratil zápas s Lutínem kvůli deseti minutám hrůzy

1.10.2018

Stačilo deset minut a bylo po všem. Hráči Sulka Zábřeh měli v neděli slibně rozehraný duel na trávníku silné Sigmy Lutín. Značnou část utkání prohrávali o jediný gól a usilovali o vyrovnání. Na začátku druhého poločasu je však srazila ke dnu nepovedená pasáž, během které třikrát inkasovali.

Nejprve ve 48. minutě udeřil Tomáš Los, pár okamžiků po něm se prosadil Tomáš Körner. A když na sklonku 57. minuty využil nařízený pokutový kop a vstřelil svou druhou branku odpoledne Los, vedl Lutín rázem 4:0.

„Nástup do druhé půle jsme nezvládli, všechny tři góly jsme inkasovali po hrubých chybách v obraně, která úplně propadla,“ hodnotil nezdar Zábřehu trenér Jaroslav Rolinek.

„Sigma vyhrála zaslouženě, hlavně ve druhém poločase na tom byla lépe než my, i když to byl jinak vyrovnaný zápas.“

V jediném gólu hostů měl paradoxně prsty jejich brankář. Ten se totiž na závěr střetnutí postavil k pokutovému kopu a nezaváhal. Sulku to ale nebylo nic platné, na body ani tak nedosáhlo.

Zábřeh kvůli rekonstrukci domácího stadionu i nadále pokračuje v sérii venkovních utkání. V tabulce krajského přeboru mu po deseti kolech patří osmá příčka. Ale může pokukovat po vyšších metách, bodové rozestupy jsou stále minimální.

„Zatím na klucích nepozoruji, že by jim venkovní utkání dělala potíže a že by nám vadila absence domácího prostředí. Snad už se nám příště podaří vyhrát,“ uzavřel.

TJ Sigma Lutín – SK Sulko Zábřeh 4:1 (1:0)

Branky: 18. Skopalík, 48. a 57. Los (penalta), 54. Körner – 81. Toman. Rozhodčí: Konečný – Kopecký, Kašpar. Diváci: 251.

Zábřeh: Toman – Laštůvka (40. Marek Sitta), Lepka, Schwab, Žanda (59. Rattay), Hymr (81. Jedelský), Okleštěk, Michal Sitta, Žák, Šincl (72. Maistryzsin), Ratiborský. Trenér: Jaroslav Rolinek.

Copyright © 2021, SK SULKO Zábřeh