Brankář Toman rozhodl o výhře Zábřehu nad Lutínem

15.5.2019

Málo vídaný moment se udál v utkání mezi Zabřehem a Lutínem. Po dvou rychlých gólech čekali diváci na ten rozhodující až do 81. minuty, ve které rozhodl o výhře domácích brankář.

Zábřeh do utkání vstoupil výborně. Hned ve čtvrté minutě šel zásluhou Jakuba Hymra, který si našel míč po rohovém kopu na přední tyči, do vedení. Jenže radost jim nevydržela dlouho. Po šesti minutách srovnal po chybě Laštůvky z malého vápna Vojtěch Šoupal. „Byla to nedůslednost, jejich hráč byl už sám před gólmanem a bezpečně to proměnil,“ přiblížil svůj pohled na inkasovanou branku zábřežský trenér Jaroslav Rolínek.

Následně si do konce prvního poločasu vytvořily oba celky několik šancí, ale žádná za zády brankářů neskončila. Ve stejném duchu se nesla i druhá půle. „Lutín byl fotbalovější. My jsme spíše bojovali,“ uznal kvalitu soupeře Rolínek.

Deset minut před koncem však rozhodčí odpískal penaltu po faulu na Marka Sittu. K penaltě se k překvapení všech postavil domácí brankář Lukáš Toman, který ji bezpečně proměnil.

„Nikomu se nechtělo jít kopat za toho vyrovnaného stavu. Navíc on byl i určený a málokdy se mýlí. Kope penalty i v rozstřelech a dává, takže jsem mu věřil,“ chválil svého svěřence zábřežský kouč.

Sulko mělo i plán B.

„Kdyby nedal, tak jsme byli připraveni na brejkovou situaci,“ prozradil Rolínek.

Díky této proměněné penaltě Zábřeh zvítězil nad druhým týmem krajského přeboru 2:1. Lutín tak ztratil důležité body v souboji o čelo tabulky.

„Bylo to vyrovnané remízové utkání,“ zakončil hodnocení domácí trenér. Zábřeh je sedmý a příští víkend má vzhledem k odhlášení Hněvotína volný.

Zábřeh – Lutín 2:1 (1:1)

Branky: 4. Hymr, 81. (pen.) Toman – 10. Šoupal. Rozhodčí: Polanský – Slota, Konečný. Diváci: 100.

Zábřeh: Toman – Laštůvka, Lepka, Schwab, Žanda, Hymr (86. Maistryzsinú, Švéda, Okleštěk, Sitta Mi., Žák (82. Šincl), Sitta Ma. Trenér: Jaroslav Rolínek.

Copyright © 2021, SK SULKO Zábřeh