Trenér Rolinek se dočkal, se Zábřehem porazil Mohelnici

19.8.2019

Zábřeh vyhrál derby na hřišti Mohelnice

Jediný gól ze začátku utkání rozhodl sobotní derby krajského přeboru mezi Mohelnicí a Zábřehem. Z výhry se nakonec radují fotbalisté Sulka, kteří tak mají i po třech kolech soutěže plný počet bodů.

Mohelnický celek naopak padl podruhé v řadě, když tentokrát narážel především na důslednou defenzivu svého protivníka, který nastoupil pro něj v netradičním rozestavení s jediným hrotem a pětičlennou zálohou.

„Nechtěli jsme se proti Mohelnici pouštět do nějakého velkého útočení, snažili jsme se vycházet především ze zajištěné obrany, což se nám hlavně v první půli dařilo. A ještě se nám povedlo po pěkné akci skórovat,“ liboval si po utkání zábřežský kouč Jaroslav Rolinek.

Již v 9. minutě zápasu po úniku z pravé strany dával Michal Sitta míč pod sebe do vápna, kde se k němu dostal Radek Žák, jehož první střela sice gólem neskončila, jeho následná dorážka však už ano – 0:1.

Do přestávky pak byli hosté lepším mužstvem, ve druhém dějství ale domácí tým postupně začal zvyšovat svou aktivitu, hrál s patřičným důrazem, jenže v koncovce se mu absolutně nedařilo, když zábřežská obrana všechny ataky protivníka s přehledem eliminovala. Co prošlo, to pochytal zábřežský brankář Toman.

„Vzhledem k průběhu utkání je potřeba si sportovně přiznat, že soupeř si výhru zasloužil. V první půli byl Zábřeh lepší, potom se sice hra vyrovnala, jenže my jsme dneska hráli většinou jen po šestnáctku a nezvládali jsme finální fázi, což nás stálo výsledek,“ konstatoval smutně hrající trenér Mohelnice Roman Kuba.

„Pro nás je to šťastné vítězství, podle mě to byl spíše remízový zápas, každopádně jsme rádi, začátek soutěže nám zatím vychází na výbornou,“ prozradil dále kouč Sulka Jaroslav Rolinek, který v minulosti působil i v Mohelnici, kterou doposud jako soupeře v mistrovské soutěži ani v přípravě doposud neporazil. Teď se tedy dočkal.

„Neberu ale vzájemný souboj nějak prestižněji než ostatní. Hlavně zápasy Zábřehu a Mohelnice vnímám jako derby, které je vždy atraktivní pro diváky. Ale určitě jsem měl motivaci konečně proti Mohelnici uspět. Jsem rád, že se to povedlo,“ dodal závěrem Jaroslav Rolinek.

FK Mohelnice – SK SULKO Zábřeh 0:1 (0:1)

Branka: 9. Žák. ŽK: Pinkava, Ryba, Vokoun, Nantl, Knýř – Paclík. Rozhodčí: Samek – Brázdil, Trávníček. Diváci: 168.

Mohelnice: Hora – Vokoun (87. Brulík), Pinkava, Knýř, Šváb – Kožela (66. Čank), Fišara, Nantl, Srdýnko – Kuba, Ryba (87. Mayer). Trenér: Roman Kuba.

Zábřeh: Toman – Ratiborský, Laštůvka, Lepka, Schwab (90. Appl) – Michal Sitta, Okleštěk, Žanda, Paclík (77. Šincl), Žák (51. Švéda) – Marek Sitta (83. Maistryzsin). Trenér: Jaroslav Rolinek.

Copyright © 2021, SK SULKO Zábřeh