Zábřeh potopila v Ústí sporná penalta, kouč vyfasoval žlutou

15.9.2019

Od začátku sezóny měli fotbalisté Zábřehu na kontě sérii šesti výher v řadě, uplynulý týden však Sulko hned dvakrát klopýtlo, naposledy o víkendu na hřišti Sokola Ústí.

Po středeční domácí porážce s Želatovicemi pak ani v sobotu svěřenci trenéra Jaroslava Rolinka na bodový zisk nedosáhli.

„V Ústí se hraje hodně špatně, je tam taková nepřátelská atmosféra ze strany diváků. Navíc jsme k zápasu dorazili bez šesti hráčů základní sestavy, snažili jsme se proto hrát ze zajištěné obrany. Domácí byli lepší, ale nám se dařilo jejich tlaku odolávat,“ prozradil úvodem Deníku lodivod Zábřehu Jaroslav Rolinek.

„Chtěli jsme poločas dohrát na bezbrankový stav a ve druhé půli být více odvážnější, jenže těsně před přestávkou hlavní rozhodčí prapodivně posoudil zákrok v šestnáctce a soupeř kopal penaltu, tento moment hodně ovlivnil zápas,“ uvedl dále trenér fotbalistů Sulka.

Sudí posoudil zákrok Ratiborského jako vysokou nohu, leč podle hostí měl hráč soupeře v souboji o míč hlavu hodně nízko. Proti verdiktu pak zábřežský kouč Rolinek protestoval tak vehementně, až vyfasoval žlutou kartu.

Ve druhém dějství si Sulko vytvořilo optickou převahu, leč bez výraznějších šancí. Naopak domácí celek později z přímého kopu zvýšil svůj náskok.

Gólman Toman při této akci neměl šanci zareagovat, když balón ve zdi ještě nechtěně tečoval jeden z jeho spoluhráčů a bylo prakticky rozhodnuto.

V posledních vteřinách hry poté ještě Zábřeh inkasoval gól na 3:0 do otevřené obrany po individuální akci soupeře.

„Ta penalta mě opravdu mrzí, ale na druhou stranu musím říct, že domácí vyhráli zaslouženě, zejména první půli byli jasně lepší,“ dodal Jaroslav Rolinek.

Sokol Ústí – SK SULKO Zábřeh 3:0 (1:0)

Branky: 41. Pančochář (pen.), 74. Nehyba, 90. Smolka. Rozhodčí: Habermann – Petrásek, Halenka. ŽK: Okleštěk, Ratiborský, Rolinek. Diváci: 268.

Zábřeh: Toman – Ratiborský, Lepka, Schwab – Michal Sitta, Okleštěk, Holík (82. Navara), Hymr, Švéda – Lukas (75. Smékal), Marek Sitta. Trenér: Jaroslav Rolinek

Copyright © 2021, SK SULKO Zábřeh