Zábřeh díky skvělé první půlce vyhrál derby v Losinách

9.9.2020

Zdá se, že po špatném začátku se fotbalisté zábřežského Sulka konečně nadechli k lepším výsledkům, když si o víkendu zapsali již druhý úspěch v řadě.

Svěřenci kouče Jaroslava Appla potvrdili předchozí domácí výhru proti Litovli a v neděli zvládli i očekávané okresní derby ve Velkých Losinách, na které si našly cestu téměř čtyři stovky diváků.

A to ještě dopoledne před zápasem museli hosté řešit absenci gólmanské jedničky Lukáše Tomana, prostor mezi tyčemi tak dostal náhradník Roman Schubert.

„Ale zachytal skvěle a podržel nás, byl aktivní, chodil si pro balóny, nebál se a potvrdil, že si šanci určitě zaslouží,“ ocenil úvodem výkon svého brankáře Jaroslav Appl.

Aktivní však byl ve Velkých Losinách i celý zábřežský tým a po zásluze se hned v úvodu hry dočkal vedení. Vůbec poprvé v letošní mistrovské sezóně tak Sulko skórovalo jako první.

Díky dobrému napadání a po kombinaci Paclíka se Žákem skóroval střelou z pětadvaceti metrů na přední tyč Miroslav Žanda.

V 17. minutě se pak hostům zranil kapitán Okleštěk a střelec úvodní zábřežské branky coby útočník putoval do středu zálohy, ale své role se zhostil výborně, stejně jako i dorostenci, kteří tentokrát dostali prostor.

Střídající Jan Janák navíc těsně před poločasem zajistil Zábřehu po rohovém kopu svou hlavičku již dvougólový náskok.

„Měli jsme i nějaké další šance a celkově si myslím, že jsme první část v pohodě kontrolovali,“ řekl dále Jaroslav Appl.

„V kabině jsem ale své hráče nabádal, že ještě není konec, když Losiny umí hrát divoké zápasy, kde padá hodně gólů, že třeba můžeme rychle inkasovat, což se nakonec stalo,“ doplnil lodivod Sulka.

Necelých osm minut po zahájení druhé půle se za domácí trefil nestárnoucí Petr Navrátil a drama bylo rázem na světě.

„Možná tam byl zase chvíli strach o výsledek, ale kluci to zvládli. Ty předchozí zápasy, kdy jsme dostávali ty velké příděly nás docela zocelily. Losinám se s přibývajícím časem nedařila kombinace a jejich hráči tak spíše nakopávali balóny. Až na jeden dva pokusy jsme si to však pohlídali,“ byl rád Jaroslav Appl.

„Pro nás to jsou další zlaté tři body, potvrdili jsme, že výhra s Litovlí nebyla náhoda a snad je tohle další signál, že naše výkony mají vzestupnou tendenci a naše poctivá práce se začíná pomalu vyplácet,“ uzavřel své hodnocení trenér Sulka.

„Nám se zápas vůbec nevydařil a celkově ho hodnotím spíše jako podprůměrný. Ze začátku jsme tam měli asi tři dobré šance, ale potom inkasovali laciný gól a pak před poločasem druhý, což nás dostalo dolů,“ přidal se s hodnocením losinský trenér Roman Maňka.

„O přestávce jsem přeházel sestavu, abychom v útočné fázi byli více aktivní, což se sice podařilo, ale do gólových příležitostí nás bohužel Zábřeh moc nepouštěl,“ dodal kouč domácího týmu.

TJ Sokol Velké Losiny – SK SULKO Zábřeh 1:2 (0:2)

Branky: 53. P. Navrátil – 9. Žanda, 40. Janák. ŽK: Kocourek – Lepka, Holík. Rozhodčí: Samek – Jurčák, Machala. Diváci: 385.

Velké Losiny: Berka – Andoniu, Žídek, Žák, Barčík (46. P. Navrátil) – Zatloukal, Kocourek, Šinogl, F. Navrátil (72. Hegner) – Hilbert (88. Bureš), Indra (84. Bližňák). Trenér: Roman Maňka.

Zábřeh: Schubert – Schwab, Lepka, Laštůvka, Lukas – Ratiborský (88. Němec), Okleštěk (17. Janák), Paclík, Nádeníček, Žák – Žanda. Trenér: Jaroslav Appl.

Copyright © 2021, SK SULKO Zábřeh