Jsem rád, že můžu zase hrát doma,“ říká posila Sulka Martin Antl

13.8.2021

Na úvod přispěl gólem k výhře v Jeseníku, uplynulý víkend poté před vlastními diváky pomohl hattrickem skolit Rapotín. Taková je zatím vizitka zábřežského fotbalisty Martina Antla, jenž se čtyřmi trefami vede střeleckou tabulku krajského přeboru.

Zkušený hráč, jenž působil i v Rakousku a na domácí scéně prošel třeba Uničovem, Holicí či Žižkovem, tak hned od začátku ukazuje, jak vysoce rozdílovým hráčem může být nejen pro tým Sulka, ale i celou soutěž.

Po dvou kolech má Zábřeh plný počet bodů, takže na úvod asi panuje v kabině spokojenost?

Určitě. Dobrý vstup do soutěže je hodně důležitý. I když třeba v Jeseníku se nám herně příliš nedařilo, ale naštěstí jsme zápas výsledkově zvládli.

Jak hodnotíte nedělní derby proti Rapotínu?

Zkušeností jsem si utkání pohlídali. Přesto jakmile hosté vyrovnali na jedna jedna, tak mi na chvíli trochu zatrnulo, ale na druhou stranu jsem pořád věřil, že máme natolik silný tým, abychom nakonec uspěli, což se povedlo.

Dá se říct, že to byl váš zápas. Při výhře 4:1 jste zaznamenal tři branky.

Neřekl bych úplně moje utkání. Všichni hráči si poctivě plnili své úkoly, každý byl tam, kde měl být, byla to práce celého týmu a hlavní je vítězství. Dnes jsem dal ty góly já, příště to může být zase někdo jiný.

Nemyslíte, že si hosté z Rapotína utkání trochu prohráli i sami svou nekázní, když dohrávali v deseti po úplně zbytečném vyloučení?

Asi ano. Vůbec nevím, proč to jejich hráč udělal (zakopnutí balónu v přerušené hře po předchozí žluté kartě – pozn. aut.). Do té doby se protivník držel na dostřel, ale tento moment jej podle mě položil. Navíc ihned poté jsme dokázali odskočit.

Předpokládám, že třígólový příspěvek vás bude něco stát?

(smích) No, kluci už mi říkali, že tohle je v Zábřehu docela drahé. Něco tak cinkne do kasičky, nějaký příspěvek za hattrick mě nemine.

Vrátím se ještě do přípravy. Chvíli jste se připravoval s divizním Šumperkem, ale nakonec padlo rozhodnutí, že budete působit v Zábřehu, který hraje krajský přebor. Proč?

Po konci v Rakousku jsem chvíli trénoval tady, pak přišla nabídka přípravy do Šumperku, že bych si mohl zahrát i nějaké přáteláky. Angažmá jsem rozmýšlel, nakonec ale zvítězil Zábřeh. Zvolil jsem důvěrně známé prostředí, pro mě je takové rodinné. Znám všechny kluky i lidi okolo klubu. Od malička jsem tady hrál, jsem zkrátka Zábřežák a jsem rád, že můžu nastupovat doma.

Copyright © 2021, SK SULKO Zábřeh