Zábřežští fotbalisté odčinili debakl z minulého kola, kdy dostali osmičku v Mohelnici. Tentokrát Sulko na domácím trávníku jasně porazilo nedalekou Litovel.

23.8.2021

„Nám se v Zábřehu tradičně nedaří. Vlastně se trochu opakoval zápas, když jsme tady hráli naposledy. Tentokrát rozhodl rychlý nástup domácích, na který jsme nedokázali včas zareagovat nějakým kontaktním gólem,“ měl jasno o příčinách prohry svého týmu trenér Litovle Jiří Kohout.

Domácí fotbalisté poprvé udeřili hned v úvodu zásluhou Žandy a v 10. minutě navýšil jejich náskok Němec.

Ještě do poločasu navíc přidal třetí zábřežskou trefu již podruhé skórující Žanda, jenž proměnil pokutový kop.

„Ta penalta definitivně položila naše snažení, i když rozhodčí tu situaci posoudil dost přísně. Náš obránce dostupoval útočníka, jenž při prvním kontaktu upadl. Ale tímto jsme tady samozřejmě neprohráli a nechceme se vymlouvat. Dali jsme nakonec jen jedinou branku, domácí jich nasázeli pět a zaslouženě vyhráli. Hráli aktivně, šli si za výsledkem, nám se naopak utkání vůbec nepovedlo,“ doplnil zklamaně litovelský kouč.

Sulko svého protivníka příliš nešetřilo ani po přestávce a v 55. minutě přidal další zápis po rohovém kopu Okleštěk, aby chvíli po něm zkompletoval hattrick Miroslav Žanda.

Poslední slovo přesto patřilo hostům, když o nulu připravil zábřežského gólmana nejzkušenější litovelský hráč a kapitán Petr Dragon.

„Samozřejmě, že jsme nosili v hlavách nepovedený výsledek z předchozího zápasu, ale dnes k tomu naši kluci přistoupili maximálně zodpovědně. Poctivě jsme potrénovali a na utkání s Litovlí se dobře připravili,“ přidal své postřehy trenér Zábřehu Otto Jáně.

„Radost z výhry nám však kalí nepříjemné zranění Laštůvky. Navíc vysokých hráčů jako je on, máme málo,“ řekl dále lodivod Sulka.

Zábřežský stoper musel zkraje druhé části po tvrdém střetu s protihráčem odstoupit ze hry a s podezřením na těžký otřes mozku skončil na pozorování v nemocnici.

„Po sportovní stránce hodnotím tento duel pozitivně, dali jsme pět branek, i když je potřeba přihlédnout k tomu, že hosté nepřijeli v optimálním složení a po prostřídání nepůsobili příliš kompaktně,“ dodal Otto Jáně.

A to mohla být zábřežská výhra daleko vyšší. Domácí však stačili během hry zahodit ještě několik dalších šancí. Největší tutovky měli ke konci především Okleštěk a po něm Antl, kteří se v obou případech ocitli zcela sami před gólmanem.

SK SULKO Zábřeh – TJ Tatran Litovel 5:1 (3:0)

Branky: 4., 38. (pen.) a 64. Žanda, 10. Němec, 55. Okleštěk – 72. Dragon. Rozhodčí: Petrásek – Slota, Kopecký. ŽK: Antl, Okleštěk, Žák – Jindra, Šrom. Diváci: 310.

Zábřeh: Schubert – Lukas (87. Nádeníček), Lepka, Laštůvka (52. Žák), Ratiborský – Žanda, Němec (46. Sitta), Nízký (66. Holík), Novák, Janák (46. Okleštěk) – Antl. Trenér: Otto Jáně.

Litovel: Nakládal – Milánek, Šrom (64. Tomášek), Jindra, Kučera – Pěček (58. Knebl), Heinz, Šana, Dostál – Dragon, Baránek (89. R. Kohout). Trenér: Jiří Kohout.

Copyright © 2021, SK SULKO Zábřeh