Návštěva kola viděla výhru Zábřehu v dramatickém derby. Antl skolil Losiny

31.8.2021

Jediná branka padla v nedělním duelu krajského přeboru mezi Zábřehem a Velkými Losinami. Duel pozvolna směřoval k penaltám, nakonec ale zajistil tři body domácímu Sulku zkušený Martin Antl.

Pro největší letní posilu zábřežských se jednalo již o pátou trefu v dosavadním ročníku a aktuálně se tak společně s Nguyenem (Dolany) a Čtvrtníčkem (Želatovice) drží na čele tabulky nejlepších střelců soutěže.

Kromě této statistiky a nedělní výhry v derby se Sulko mohlo o víkendu také pochlubit (letos již podruhé) nejvyšší návštěvou kola. Na atraktivní souboj s Velkými Losinami si našly cestu téměř čtyři stovky diváků.

Ti poté museli na úvodní změnu skóre čekat až do 81. minuty, kdy se po rohovém kopu prosadil prudkou hlavičkou výše zmíněný Martin Antl.

„Byl to takový klasický remízový zápas, který jsme po taktické stránce sice zvládli dobře, klukům nemohu nic vytknout, ale domácí byli v závěru šťastnějším týmem,“ konstatoval k nedělnímu klání Jiří Mika, trenér Velkých Losin, pro jehož svěřence to bylo druhé utkání v řadě na hřišti soupeře. A venku se poté představí i následující víkend.

„Mohou nás mrzet zejména dvě nevyužité šance Filipa Navrátila z první půle. Po přestávce jsme byli možná o něco nebezpečnější než domácí, ale zase jsme své možnosti nevyužili, tu největší měl Jirka Uvízl, kdy už jsme zvedali ruce, jenže míč skončil na boční síti,“ litoval zahozených akcí Jiří Mika.

„Škoda, dalo se tady vyhrát, nebo alespoň remizovat. Jsme zklamaní, ale nedá se nic dělat, musíme bojovat dál. Neděláme si z toho však těžkou hlavu, je to zkrátka sport a na této úrovni hlavně zábava,“ doplnil losinský kouč.

Pro zábřežské fotbalisty poté bylo na minimálně sedm měsíců tohle utkání posledním domácím, neboť zdejší plochu čeká rekonstrukce a mužstvo Sulka tak dlouhá šňůra zápasů mimo vlastní stadión.

„Jsme proto rádi, že jsme se mohli rozloučit výhrou, navíc v krajském derby s Losinami, které byly jedním z celků, který si s námi prohodil pořadatelství, abychom mohli hrát o něco víc doma, za což jim děkujeme a vážíme si toho. Je vidět, že oba kluby mají mezi sebou velice vřelé vztahy,“ prozrazuje předseda toho zábřežského Jaroslav Appl.

„Pokud bych měl hodnotit samotný zápas, myslím si, že obě strany zůstaly trochu za očekáváním. Nechybělo tomu nasazení a bojovnost, nikdo nechce v derby prohrát, ale šancí tam bylo na devadesát minut možná trochu málo. Nám se naštěstí ke konci povedla jedna standardka, díky níž jsme rozhodli,“ dodal Jaroslav Appl.

 

SK SULKO Zábřeh – TJ Sokol Velké Losiny 1:0 (0:0)

Branka: 81. Antl. Rozhodčí: Konečný – Labaš, Chládek. ŽK: Lepka, Novák, Antl – Uvízl. Diváci: 360.

Zábřeh: Schubert – Ratiborský, Laštůvka, Lepka, Lukas – Nízký (67. Okleštěk), Novák (90. Nádeníček), Němec, Michal Sitta (67. Žák) – Žanda (74. Janák), Antl. Trenér: Otto Jáně.

 

Velké Losiny: Hatala – Zatloukal, Žídek, Simon, Jurka – Žák, Šumbera, Jindra, F. Navrátil (65. Andoniu), Mátl (74. Macek) – Uvízl. Trenér: Jiří Mika.

Copyright © 2021, SK SULKO Zábřeh