DOROST SE ZÚČASTNIL MEZINÁRODNÍHO TURNAJE PRAGUE STRAHOV CUP 2023

2.6.2023

DOROST SE ZÚČASTNIL MEZINÁRODNÍHO TURNAJE PRAGUE STRAHOV CUP 2023

Ve dnech 27. a 28.5. 2023 se uskutečnil mezinárodní turnaj Prague Strahov Cup 2023, kterého se zúčastnil i náš tým dorostů v nejstarší kategorii U19. V této kategorii bylo přihlášeno 18 týmů, a to z Německa, Holandska, Dánska, Francie, Polska a 3 týmy z České republiky. Týmy byly rozlosovány do čtyř skupin, z kterých se pak dále postupovalo do zápasů o umístění.

Náš tým byl nalosován do skupiny D, společně s týmy RKSV Sarto (NED), SC Octeville-2 (FRA), JSG H/M/R (GER) a SV BG Frankfurt (GER). V zápasech ve skupině během prvního hracího dne jsme neprohráli a neobdrželi jsme ani jednu branku. I přes to jsme skončili na druhém místě. O konečném pořadí ve skupině nakonec rozhodovalo skóre, které jsme měli horší o dvě vstřelené branky.
Do druhého hracího dne jsme tedy postupovali z druhého místa do zápasů o 5. – 8. místo. První zápas jsme i přes velmi dobrý výkon těsně prohráli 0:1 s týmem TuS GW Himmelsthür (GER), a tak nás čekal zápas o 7. – 8. místo. V tomto utkání jsme narazili na tým JFG Bibertgrund (GER) se kterým jsme prohráli 3:1 a obsadili jsme konečné 8. místo.
Ve všech utkáních jsme se snažili hrát rychlý ofenzivní fotbal a to se nám i dařilo. Hráči podali ve všech utkáních maximální výkon a jediné co nás může mrzet, jsou neproměněné šance do kterých jsme se dostávali.
Všem hráčům patří velká pochvala za předvedený výkon a reprezentaci klubu SK Sulko Zábřeh na mezinárodní úrovni.
Účast na turnaji byla finančně náročná, a proto bychom chtěli poděkovat za finanční přispění od vedení klubu SK Sulko Zábřeh a také firmě GDF spol. s r.o.
Copyright © 2021, SK SULKO Zábřeh