Byla to kvalitní příprava, shodli se trenéři po duelu Jeseníku se Zábřehem

20.2.2017

Jeseník, Zábřeh – Po týdenním soustředění nastoupili jeseničtí fotbalisté na své umělce k přípravnému utkání proti Zábřehu. Domácí si nakonec připsali těsnou výhru, herně však byl sobotní duel zcela vyrovnaný.

Hosté z krajského přeboru dokázali svého divizního protivníka těsně před přestávkou zaskočit vedoucí trefou Marady, jenž se prosadil po individuálním průniku z pravé strany.

Až ve druhém dějství Jeseník rozběhal únavu z předchozího náročného programu a po změnách v sestavě přišel domácí obrat, kdy celek trenéra Petra Ševčíka postupně zásluhou Kysely, Navrátila a Furika otočil skóre na 3:1.

Zábřeh přesto nesložil zbraně a dvakrát se jeho hráči ocitli sami před brankou. Pastucha starší ale soupeřovy střelce vychytal. Až deset minut před koncem kapituloval po rychlém protiútoku, za Sulko se podruhé v tomto duelu trefil Marada.

„Jak jsem po minulém utkání v Hranicích měl pocit, že jsme to odflákli, tak dnes jsme i přes prohru sehráli opravdu dobrý zápas a Jeseníku jsme dokázali být důstojným soupeřem. Hrál se kvalitní fotbal a ani jedna strana se příliš netrápila s bráněním, mohlo padnout daleko víc gólů, byla tam i řada soubojů. Znovu tak mám pocit, že můžeme krajský přebor v klidu hrát,“ uvedl s úsměvem pro Deník zábřežský kouč Jaroslav Appl.

Další potěšitelnou zprávou pro lavičku Sulka je jistě i skutečnost, že po zkoušce v Blansku se rozhodl pokračovat v barvách Zábřehu také v jarní části krajského přeboru útočník Antonín Jakeš, s jedenácti góly nejlepší podzimní střelec mužstva.
„Jak jsme očekávali a hráče jsme na to i upozorňovali, bylo mužstvo na vrcholu únavy. Za stavu 0:1 jsme se s tím ale dobře poprali. Zábřeh ukázal, že je zaslouženě v popředí krajského přeboru, má šikovné mladé hráče, kteří umějí fotbal. Byl to dobrý test pro oba týmy,“ prozradil k zápasu na klubovém webu jesenického fotbalu domácí trenér Petr Ševčík.

FK Jeseník – SK SULKO Zábřeh 3:2 (0:1)

Branky: Kysela, Navrátil, Furik – Marada 2.

Jeseník: Pastucha ml. (46. Pastucha st.) – Novák (46. Smrž), Keltner (67. Novák), Mlynář, Vavrač – Hanzlík (67. Plhák), Macura, Minka (46. Navrátil), Plhák (46. Furik) – Woitek, Kysela. Trenér: Petr Ševčík.

Zábřeh: Toman – Marada, Lepka, Němec – Lukas, Okleštěk, Král, Žanda – Puchr, Sládek, Sitta. Střídali: Švéda, Schwab, Valenta. Trenér: Jaroslav Appl.

Copyright © 2021, SK SULKO Zábřeh