SK SULKO Zábřeh – 1. HFK Olomouc 2:1

2.10.2016

Zábřeh – Dvěma slepenými góly ze standardních situací rozhodli fotbalisté Zábřehu již během první půle o svém vítězství nad holickou zálohou. I nadále tak Sulko drží v krajském přeboru třetí příčku.
Naopak celek mladíků z olomouckého předměstí momentálně balancuje v pásmu sestupu na třinácté pozici, hůře na tom jsou v tabulce už pouze Určice a Kojetín.
„Před tímto zápasem měl soupeř pouhé tři výhry, ale bylo nám jasné, že ani tak nás nečeká nic snadného. Věděl jsem, že hosté na tom budou dobře po fyzické stránce a své hráče jsem na to připravoval s tím, že zkrátka musíme v utkání proti tomuto mladému výběru prodat své zkušenosti,“ prozradil úvodem trenér Zábřehu Jaroslav Appl.
„Museli jsme ale hrát trpělivě, snažili jsme se kombinovat, hrát svou hru, ale zároveň bylo důležité, abychom se vyvarovali nějakých zbytečných chyb,“ prozrazuje dále zábřežský kouč.
Jeho svěřenci poté nakročili za ziskem tří bodů dvěma góly v rozmezí dvou minut a u obou úspěšných akcí poté byl domácí kapitán Lukáš Okleštěk. Nejprve po jeho rohovém kopu skóroval hlavou uprostřed šestnáctky nikým nehlídaný Ondřej Král. O chvíli později rozehrál Okleštěk standardku z pravé strany a posadil míč přesně na hlavu Antonína Jakeše, jenž trefil šibenici.
Později mohli domácí svého protivníka definitivně dorazit, ale Puchrův přetažený centr nedokázal Sládek z voleje uklidit do odkryté brány. Slibné akce však měla i Holice, když nejprve šel sám na gólmana Havlas, pak z pěti metrů přestřelil Sázel a později se z dalšího samostatného úniku neprosadil Pírek.
Po přestávce se domácí snažili držet míč, hosté pak s přibývajícím časem stále více spoléhali na nakopávané míče. A když následně domácí nedotáhli do konce několik šancí, v závěru přišel trest a Hanáci v 86. minutě kontrovali na rozdíl gólu. Po centru Malínka prodloužil balón do sítě Viktor Holešinský. Vyrovnat však již hosté nestihli a Zábřeh si těsný náskok pohlídal.
„Zápas měl solidní úroveň a myslím si, že jsme byli favorizovanému Zábřehu vyrovnaným protivníkem. Trochu mě mrzí, že prvnímu domácímu gólu asi předcházel faul na našeho brankáře. Ale především nás mohou mrzet ty neproměněné šance,“ konstatoval trenér holické rezervy Petr Mrázek. „Každopádně s výkonem a přístupem svých hráčů jsem i přes porážku spokojený, určitě si zaslouží pochvalu,“ dodal krátce Petr Mrázek.


SK SULKO Zábřeh – 1.HFK Olomouc B
2:1 (2:0)
Branky: 19. Král, 21. Jakeš – 86. Holešinský. Rozhodčí: Vedral – Motal, Sedláček. ŽK: Lepka, Sládek – Drmola, Sázel, Bradáč, Pírek. Diváci: 150.
Zábřeh: Toman – Němec, Lepka, Marada – Žanda, Král, Okleštěk, Lukas – Puchr (90. Schwab), Jakeš, Sládek (81. Hýbl). Trenér: Jaroslav Appl.
1.HFK B: Snášel – Lošťák, Grézl (76. Tošenovský), Drmola, Havlas – Bradáč (89. Vohralík), Sázel, Spurný (46. Holešinský), Pírek (46. Malínek) – Hornich, Markaj (84. Svoboda). Trenér: Petr Mrázek.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Copyright © 2021, SK SULKO Zábřeh